Hrvatski radio

Radio Zadar

Pop / rock / blues subota

17.07.2015.

11:12

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U subotu 25.7. cjelodnevan rock program u Zadru- počinje s Glazbenim jutrom u Stomorici a završit će nastupom Scarlet Notes na krovu starog Kazališta lutaka.

Udruga „Šigureca“ i Zajednica Udruga „Centar nezavisne kulture“ pripremaju u subotu, 25.07.2015. cjelodnevan rock program u Zadru. Program će započeti s tradicionalnim Glazbenim jutrima u Stomorici koje Udruga „Šigureca“ organizira od 2008. godine. “Jutra“ su zamišljena kao spoj očuvanja spomeničke baštine i suvremene glazbe, a s ciljem očuvanja, zaštite i promocije crkvice Stomorica, specifične u svijetu po svojoj veličini i obliku. Na Glazbenim jutrima ove godine nastupa pop/rock/blues kvartet Rolin Humes, a program započinje u 11 sati.


Kvartet Rolin Humes je osnovan 2011. godine tokom blues sessiona u riječkom jazz klubu Tunel. Iza sebe imaju popriličan broj nastupa i nagrada na muzičkim natjecanjima i festivalima, a bend je 2013. godine samostalno izdao svoj prvi album „Rolin Humes welcomes you to the Penultimate Supper 6/8′′, koji je dobio mnoge pozitivne kritike od strane struke i publike. 

Nakon jutarnjeg programa, Udruga „Šigureca“ će, od 13 do 21 sat, u suradnji s Cafe barom „Rio“, organizirati popodnevni „Jam Session“, gdje će posjetitelji moći uživati u odabranoj glazbi, uz promotivne cijene pića.

Večernji dio programa, u organizaciji Zajednice udruga „Centar nezavisne kulture“, nastavlja se na krovu Starog kazališta lutaka „Jazine“ s početkom u 22 sata, kada će prvaci nove zadarske alter pop-rock scene Scarlet Notes promovirati album prvijenac pod naslovom „Naivno srce“ u izdanju Aquarius Recordsa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.