Hrvatski radio

Radio Zadar

Porin: Vatra, Massimo, Detour i Psihomodo pop s najviše nominacija

06.02.2015.

12:29

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najviše, pet nominacija, za dobitnike ovogodišnjeg izdanja Porina dobili su Massimo, Detour, Vatra i Psihomodo pop. Ujedno oni su najizgledniji dobitnici porinove kategorije za Pjesmu godine. Po četiri nominacije imaju Pavel i Urban & 4. Pobjednici u svakoj kategoriji bit će poznati 06. ožujka na finalnoj dodjeli, a glazbena manifestacija održat će se u Splitu u Areni Spaladium.

Objavljene su nominacije za 22. izdanje Porina. U 31 kategoriji stručno tijelo izabralo je po tri favorita, osim za album i pjesmu godine gdje se biralo po pet izvođača ili skladbi. Tako su po najviše pet nominacija dobili Massimo, Detour, Vatra te Psihomodo pop, a dobili su i onu u kategoriji "Pjesma godine" gdje je bila najveća konkurencija. Slijede ih Pavel i Urban&4 s po četiri nominacije te Gatuzo i jazz glazbenik Borna Šercar s tri.

Mlada zvijezda Sara Renar nominirana je kao i Pips Chips&Videoclips u dvije kategorije. Sara ih je dobila za najbolji album alternativne glazbe te za najbolju žensku vokalnu izvedbu gdje su joj konkurencija Nina Badrić i Ivana Kindl dok se Pipsi natječu sa svojim albumom Akustični Walt.

Za najbolji klasični album nominirani su Darko Petrinjak, Zagrebačka filharmonija i Pavao Mašić dok će se za najboljeg mladog izvođača boriti tri benda i to M.O.R.T, Jonathan te Bang Bang, koji je isto tako dobio i nominaciju za pjesmu "Nešto me pogodilo" u kategoriji "Najbolja izvedba grupe s vokalom".

Pobjednici u svakoj kategoriji bit će poznati 06. ožujka na finalnoj dodjeli, a glazbena manifestacija održat će se u Splitu u Areni Spaladium. No prije toga Porinovi glasači morat će pristupiti drugom krugu glasanja gdje će između troje ili petero nominiranih morati izabrati jednog favorita. Drugi krug glasanja trajat će od 12. veljače do 19. veljače.
Nominirane glazbenike po kategorijama pogledajte ovdje
Sve detaljne informacije i novosti o Porinu možete pratiti na: www.porin.org

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.