Hrvatski radio

Radio Zadar

16:44 / 30.06.2013.

Autor: Vladimir Šetka

Sa zastavama skakali s Masleničkog mosta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Simbolično, s mosta koji simbolizira povezivanje, dvojica mladića, Hrvat i Britanac, zaogrnuti europskom i hrvatskom zastavom skakali su za zajedništvo europskih nacija i država.

Skokom s novog-starog Masleničkoga mosta dvojica mladića, Boris Torkonjak, student iz Zadra, i Britanac Frank Hopkins (21), također student obilježili su ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Dok je mladi Britanac izveo bungeejumping skok zaogrnut hrvatskom zastavom,  Zadranin je u ponor skočio s europskom. Osim obilježavanja ulaska naše države u EU, označen je i službeni početak bungeejumping sezone na Masleničkom mostu.

Hopkins, student iz Londona, drugu godinu zaredom ljetuje u Hrvatskoj, a dok se pripremao za skok, bodrila su ga dvojica prijatelja.

Velika mi je čast skakati ogrnut hrvatskom zastavom. Sve je super, samo nekako mi se noge tresu. Nedavno sam proslavi 21. rođendan, volio bih i idući, zbijao je šale mladi britanac,

prije nego je skočio u ponor Masleničkoga ždrila.

Osim njih dvojice, koji su zaradili najveći pljesak publike, s mosta su, uz ostale, skakali i Mario Možnik, višestruki prvak u gimnastici, te Stipe Perić državni prvak u skokovima s tornja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.