Hrvatski radio

Radio Zadar

Susret penjača na Paklenici

26.04.2013.

10:42

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Plesnim performansom na stijeni u Nacionalnom parku Paklenica večeras počinje 14. Međunarodni susret penjača. Prihod od prodanih ulaznica namjenjen je radu Edukacijskog centra za zaštitu ptica grabljivica.

U kanjonu Velike Paklenice,od 20 i 30, plesna umjetnica Marija Šćekić izvest će vertikalni plesni performans na pakleničkoj stijeni, penjačima poznatoj pod nazivom "Ljuska". Prihod od prodanih ulaznica namjenjen je radu Edukacijskog centra za zaštitu ptica grabljivica, ističe Dragica Jović iz parka Paklenica:

To je vertikalni plesni performans "Mala tragedija" koji se bavi promocijom ugroženih ptica grabljivica u NP Paklenici, a cijeli taj program pod nazivom "Vrata Velebita početak je suradnje umjetnice Marije Šćekić i NP Paklenica. Svi koji dođu i plate ulaznicu doprinijeti će radu Edukacijskog centra za zaštitu ptica grabljivica u Maloj Paklenici.Evo prilike da se svi uključimo i pomognemo ovu hvalevrijednu akciju. - kazala je Jović.

Novost je ove godine i 1. Paklenica Trail -trekking utrka u tri kategorije: ultra, light i jogging. Prilika za one koji nisu spremni za Ultra i Light da se odazovu Jogging kategoriji ,koja starta u nedjelju, kod ulazne recepcije, u 10 sati. Trči se do Selina i natrag što je otprilike 12 km.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.