Hrvatski radio

Radio Zadar

10:27 / 18.07.2013.

Autor: nb

Tri dive u Arsenalu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Arsenalu večeras nastupaju Radojka Šverko, Gabi Novak i Tereza Kesovija.

Ljetna koncertna sezona u zadarskom Arsenalu počet će večeras koncertom tri velike hrvatske pjevačke dive. Nastupaju Radojka Šverko, Gabi Novak i Tereza Kesovija koje će izvodit najveće hitove iz svojih iznimno bogatih karijera. Priliku da na jednom mjestu poslušaju tri velike dame hrvatske glazbe Zadrani imaju večeras u Arsenalus početkom u 21 sat. Ovim nastupom Tri dive počinju i svoju mini ljetnu turneju - rekla nam je Radojka Šverko. 

Mini turneja koja će obuhvatiti osim Zadra još i Trogir sutra i Makarsku. Ali jako se ponosim da vam mogu reći da bi nas htjeli još i u Australiji, Kanadi i Novom Zelandu, ali u povjerenju vam moram reći, to je onako čisto ženski, da nam se Gabi malo boji aviona, pa ćemo je morati na našem sljedećem sastanku s menadžerima pokušati nagovoriti da ipak sjedne u taj avion - povjerila nam je Radojka Šverko.

 

Tereza Kesovija dobitnica je Porina za životno djelo, jedina je hrvatska pjevačica koja je četiri puta rasprodala parišku Olympiju. Gabi Novak, kraljica šlagera, dobila je Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu za izvedbe na albumu "Pjesma je moj život" 2003. i za poseban doprinos hrvatskoj zabavnoj glazbi 2006. godine. Ujedno muza je i supruga hrvatskog glazbenika Arsena Dedića. Radojka Šverko prvi se put pojavila na Splitskom festivalu 1970. godine. Iste te godine dobila je priznanje "The Most Outstanding Performance" na festivalu u Rio de Janeiru, te je prva umjetnica koja je to priznanje dobila nakon glasovite umjetnice Janis Joplin. Nezadovoljne tretmanom na hrvatskoj glazbenoj sceni ove tri umjetnice udružile su se u projekt Tri dive, a sve ostalo povijest je koja se broji u tisućama prodanih ulaznica. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.