Hrvatski radio

Radio Zadar

U Kino zoni Europski dan art filma uz “Obiteljsku priču”

13.11.2021.

09:55

Autor: rzd

U Kino zoni Europski dan art filma uz “Obiteljsku priču”

U Kino zoni Europski dan art filma uz “Obiteljsku priču”

Foto: - / -

Večeras, u Koncertnoj dvorani Kneževe palače od 20.30 h, Kino Zona prvi put će se pridružiti brojnoj familiji europskih kina te prigodno obilježiti “Europski dan art filma” projekcijom filma “Obiteljska priča”, redateljskim debijem slavnog glumca Vigga Mortensena!

S više od 100 milijuna posjetitelja diljem Europe, art kina igraju važnu ulogu u promociji europske kulturne raznolikosti te mladih filmskih talenata. Tako 14. studenog u art kinima diljem Europe obilježava se Europski dan art filma, a ove godine i zadarska Kino Zona po prvi put sudjeluje u obilježavanju svojim programom, filmom „Obiteljska priča“.

Dva potpuno različita svijeta sukobit će se kada osamdesetogodišnji nezavisni zemljoradnik Willis otputuje u Los Angeles gdje će do daljnjega ostati živjeti s Johnom i njegovom obitelji. Mentalno oslabio, Willisova ćud je istovremeno oprezna i humoristična što će dovesti do otvaranja starih rana iz prošlosti, a na površinu će izaći godine međusobnog nepovjerenja između njega i njegovog sina Johna.

Uz samog Mortensena, u ovoj dirljivoj drami nastupa i veteran Lance Henriksen, a valja naglasiti kako je uz brojne nominacije uključujući i onu za najboljeg glumca na prošlogodišnjim Europskim filmskim nagradama ‘’Obiteljska priča’’ zaslužila i priznanje za najbolji film na festivalu u San Sebastiánu.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.