Hrvatski radio

Radio Zadar

Uskršnji hiking na Pagu na Drugu stranu mjeseca

05.04.2022.

08:15

Autor: Radio Zadar

Pag

Pag

Foto: - / -

Turistička zajednica Grada Paga priprema raznovrstan program za predstojeće uskršnje blagdane od 16. do 18. travnja pod motom „Uživajmo zajedno u ljepoti našeg Paga!“. U trodnevnom programu ponuđen je hiking na dvije i staze Sv. Jure i Zaton na dijelu otoka nazvanog Druga strana mjeseca i na Sv. Vid, najviši vrh otoka Paga.

Pag

Pag

Foto: - / -

Ljubitelji outdoora će imati prigodu pješačiti na nekoliko lokacija na području grada Paga uz besplatno stručno vođenje licenciranog vodiča Alana Crljenka. U trodnevnom programu ponuđen je hiking na dvije i  staze Sv. Jure i Zaton na dijelu otoka nazvanog Druga strana mjeseca i na Sv. Vid, najviši vrh otoka Paga.

U subotu, 16. travnja ujutro planiran je hiking na stazi Sv. Jure. Za nedjelju ujutro organiziran je tradicionalni paški Uskršnji doručak na Trgu Petra Krešimira IV uz glazbene taktove Gradske glazbe Pag.

Za nedjelju poslijepodne planirano je pješačenje na Sv. Vid ili kako ga vole nazivati najljepši mali vrh u Hrvatskoj na kojem se nalazi crkvica Sv. Vida sagrađena 1348. godine. S ovog najvišeg otočnog vrha pruža se pogled na Mjesečev otok, Paški zaljev, kameni grad Pag, paške solane, Velebit, pješčane uvale, zadarski akvatorij, Velebitski kanal, dio Kvarnera, Lošinj, Rab i i prostrane otočne kamenjare prošarane mrežom suhozida 

U večernjim satima na glavnom gradskom trgu održat će se koncert klape Sol.

U ponedjeljak ujutro, 18. travnja organiziran je hiking na još jednoj stazi Druge strane mjeseca - stazi Zaton. Riječ je o zanimljivoj i laganijoj stazi koja vodi prema uvali Zaton i s koje se pruža pogled na Paška vrata, otočić mali Maškalic . Volite li priče iz povijesti, ovdje ćete zadovoljiti svoju znatiželju jer ćete na ovoj stazi doći do Velesove zatvorene špilje, nazvane po bogu iz staroslavenske mitologije koji vodi svoj vječiti boj s bogom Perunom.

Hiking ture vodit će licencirani vodič Alan Crljenko, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem e-maila: prijava.tzgpag@gmail.com

Pozornost treba obratiti na krški teren i vremenske prilike te shodno tome prilagoditi opremu. Treba imati dovoljnu količinu vode. Svi sudionici na ovim pješačenjima sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Pag

Pag

Foto: Katica Mustapić / -

PROGRAM:

USKRŠNJI HIKING NA DRUGOJ STRANI MJESECA

Od 16. do 18. travnja 2022. godine/ licencirani vodič Alan Crljenko

Subota, 16. 04.

9.00 – Hiking na Drugoj strani mjeseca / staza Sv. Jure

Polazak: parkiralište iznad uvale/plaže Veli Bok

13.00 – Povratak

Nedjelja 17. 04.

11.30 – Uskršnji doručak uz taktove Gradske glazbe Pag

15.00 – Uskršnji hiking na Sveti Vid

Polazak: kod ulaza u Camping Village Šimuni

18.30 – Povratak

20.00 – Koncert klape Sol na Trgu Petra Krešimira IV

Ponedjeljak, 18. 04.

9.00 – Hiking na Drugoj strani mjeseca / staza Zaton)

Polazak: parkiralište iznad uvale / plaže Veli Bok

12.00 – Povratak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Popodne uz Radio Zadar

Popodnevni program Radio Zadra donosi u vaše domove najbolju domaću i stranu glazbu. Poslušajte naš glazbeni vremeplov Rollercoaster. Utorkom i četvrtkom od 16. i 15 donosimo najave i osvrte kulturnih događanja, a od od 18 do 19 sati slušate novosti s glazbene scene, naše i strane

Poslušajte u Slušaonici