Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras posebno izdanje A strane

06.02.2021.

09:17

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras na Prvom u 20:10 HTV emitira prvu i do sada i jedinu snimljenu novosezonsku emisiju popularne A strane. Još prošle godine počela se snimati nova sezonu A strane, kako bi i u novoj sezoni glazbom ispričali još toliko neispričanih priča o ljepoti glazbe.

Željeli smo se podsjetiti autora koji su notama i stihovima zauvijek ispisali naš identitet, željeli smo svirati i izvoditi glazbu, te kao uvijek stvoriti onaj osjećaj da smo u glazbi bez obzira na žanrove i godine uvijek zajedno.

Zato je ova prva, nažalost, do sada i jedina snimljena emisija nove sezone A strane bila posvećena toj nevjerojatnoj moći glazbe koja spaja posebno u vremenu tišine i tjeskobe u kojem sada živimo. 

Htjeli smo da svi naši glazbeni prijatelji (Simfonijski orkestar HRT-a, maestro Alan Bjelinski, operna solistica Lana KosDoris DragovićDamir UrbanMarko Tolja) u toj prvoj emisiji budu zajedno.

Htjeli smo da nas glazba poveže i s umjetnicima koji su u Helsinkiju, Torontu, Chicagu, Bostonu (Aljoša JurinićStefan MilenkovićPetrit CekuTeija NikuEugene Freisen) te da zajedničkim muziciranjem pokažemo kako granice među nama nestaju dok svira glazba. Htjeli smo predstaviti vam neke nove mlade ljude koji su tek zakoračili na glazbenu scenu.

Nažalost bez brojne publike u studiju ali spojeni s njima virtualnim vezama zamišljajući kako smo za trenutak osvojili njihove osmijehe i njihov pljesak. Do nekih budućih susreta (dok se ne ostvare uvjeti za daljnja snimanja) budite uz A stranu ove subote, budimo zajedno i pokažimo kolika je nevjerojatna moć glazbe!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.