Hrvatski radio

Radio Zadar

YouTube uvodi novu uslugu glazbenih sadržaja uz mjesečnu pretplatu

19.02.2015.

11:40

Autor: hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Googleov YouTube sprema se kroz nekoliko mjeseci uvesti dugoočekivanu uslugu YouTube Music Key, za koju bi se plaćala mjesečna pretplata, kazao je Robert Kyncl, čelnik tvrtkinogodjela za online video sadržaje i poslovne operacije.

Beta verzija trenutno se testira i dostupna je na zahtjev, kazao je Kyncl na konferencijiCode/Media, održanoj u Kaliforniji.

      Postoji skupina slušatelja koja želi dodatne sadržaje pa su navikli i platiti za njih. Ne mislim da će se time bilo što promijeniti za postojeće korisnike, kazao je Kyncl.

    Iz Googlea su u studenome  objavili da će mjesečna pretplata za te usluge bez oglasa stajati 7,99 dolara, a korisnicima će omogućavati gledanje videa offline i slušanje glazbe uz paralelno aktivne druge aplikacije.
Plan će predstavljati značajnu promjenu za taj vodeći svjetski online video, čiji besplatni video sadržaji, nerijetko praćeni kratkim reklamama, privlače više od milijardu korisnika mjesečno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.