Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik Dukić uručio ključeva automobila za mobilni tim Kabineta za ranu intervenciju

03.03.2022.

08:37

Autor: Grad Zadar

Primopredaja automobila za Kabinet rane intervencije

Primopredaja automobila za Kabinet rane intervencije

Foto: Grad Zadar / Grad Zadar

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima posjetio je Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije. Tom prilikom voditelju, Dariu Kovaču gradonačelnik je uručio ključeve novoga vozila namijenjenog mobilnom timu Kabineta. Vozilo je nabavljeno u sklopu projekta PRRI- Podrška razvoju rane intervencije na području grada Zadra i Zadarske županije, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" u financijskom razdoblju 2014.-2020. Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije, Zadarska Županija i Grad Zadar kao vodeći partner, zajedno provode navedeni projekt.

Darijo Kovač, voditelj Kabineta za ranu intervenciju, ravnatelj zadarskoga Caritasa don Darijo Matak i gradonačelnik Branko Dukić

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić

Foto: Grad Zadar / Grada Zadar

Ulaganjem EU sredstava u razvoj ove socijalne usluge na području Zadarske županije osigurava se šira dostupnost usluge rane intervencije i kvaliteta stručne podrške na razvojnom putu djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, što će značajno doprinijeti povećanju kvalitete njihovog života te senzibilizaciji lokalne zajednice.

- Ovaj tjedan potpisali smo sporazum s udrugom Cukrići, a danas jačamo mobilni tim i širimo dostupnost usluge Kabineta rane intervencije. Također, uskoro krećemo i s postavljanjem multi-senzorskog dječjeg igrališta u Vruljici. Sve su to projekti kojima gradimo našu zajednicu podižući kvalitetu života malih Zadrana i njihovih obitelji, naglasio je ovom prigodom gradonačelnik Dukić i dodao kako je Grad Zadar ozbiljno pristupio pripremi projekata za sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

- Ovime smo njihovom provedbom potvrdili kako ovaj grad pripada djeci i mladima. Ovim projektom omogućujemo stjecanje novih znanja i razvijanje novih vještina stručnjaka te potičemo uključenost korisnika u zajednicu u kojoj žive, a čiju podršku trebaju. Nadam se kako ćemo im svakodnevicu učiniti malo lakšom, posebno mobilnom timu kojem danas predajemo ključeve novog vozila, zaključio je gradonačelnik Dukić.

- Ovo nam zaista olakšava posao i stvarno smo zahvalni! Projekt se provodi već dvije godine i naš tim osigurava širu dostupnost izvaninstitucionalnog oblika socijalne usluge rane intervencije kao i kvalitetu stručne podrške na razvojnom putu djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, istaknuo je voditelj Dario Kovač.

U rad Kabineta za ranu intervenciju uključeno je više od 130 djece u programe rane razvojne procjene, direktnog terapijskog rada s korisnicima, savjetovanje obitelji djeteta o učinkovitom poticanju te program savjetovanja roditelja i obitelji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.