Hrvatski radio

Radio Zadar

Kako od plutenog čepa napraviti uspomenu na posjet Zadru

01.03.2022.

11:39

Autor: Iva Rogić

Maja Biloglav

Maja Biloglav

Foto: Iva Rogić / Radio Zadar

Nagrada "Nasmiješeno sunce" otišla je u ruke našoj sugrađanki Maji Biloglav zbog vrlo originalne ideje - ručno rađene uspomene na posjet Zadru koju je nazvala "Souvenir to go". 


Gostujući u programu Radio Zadra komentirala je kako nije očekivala nagradu. Tvrdi kako je suvenir još "mlad" i kako je očekivala da će imati duži put do nekakvog priznanja. Veselje je, međutim, time još veće: 


"Suvenir se dogodio prošlo ljeto i uistinu nisam očekivala da će već biti nagrađen, ali drago mi je da je tako ispalo. Nagrada mi znači puno kao priznanje za ovaj kreativni rad i neki daljni razvoj u kreativnom smjeru. Drugo je kad vam vaši bližnji kažu da je nešto dobro, a drugo je kad dobijete službenu potvrdu. Ovo je ipak neka šira reakcija." 


Suvenir funkcionira kao slagalica: 


"S obzirom da mnogi kad popiju dobro vino vole sačuvati pluteni čep, razmišljala sam kako bih dodala vrijednost ovoj tradiciji. "Souvenir to go" je slagalica. U pakiranju koje je osmišljeno kao visilica za vinsku bocu dobijete tri ručno izrađena keramička komada koja je potrebno zabosti u pluteni vinski čep i tada dobijete mali suvenir koji izgleda kao sv. Donat. Ali, prvo je potrebno popiti vino."

Maja Biloglav

Souvenir to go

Souvenir to go

Foto: Iva Rogić / Radio Zadar

Cijeli razgovor poslušajte na linku: Maja Biloglav - razgovor u jutarnjem programu Radio Zadra

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.