Hrvatski radio

Radio Zadar

Poznati zagrebački Burger festival stiže u Zadar

31.05.2023.

13:33

Autor: Radio Zadar

Burger Festival stiže u Zadar

Burger Festival stiže u Zadar

Foto: Sandro Sklepić / -

Burger festival Zadar od 02. do 11. lipnja na Obali kralja Petra Krešimira IV postaje pozornica najpopularnijeg regionalnog burger festivala u organizaciji kreativne agencije Kokoš ili jaje, ekipe strastvenih gurmana i event majstora koji su, među inim, stvorili Fuliranje i Burger festival u Zagrebu.

Riječ je o najrelevantnijem i najposjećenijem regionalnom street food festivalu kojeg svake godine u 11 dana posjeti oko 150.000 posjetitelja koji pojedu više od 40.000 burgera i popiju 15.000 litara pive. U 6 godina održavanja ovaj je Burger festival uvelike pridonio razvoju burger scene, značajno podigao standard kvalitete burgera diljem Hrvatske, inspirirao lokalnu i nacionalnu street food scenu, te potakao i druge gradove na pokretanje Burger Festivala.


Na Burger festivalu Zadar posjetitelje očekuje deset kućica, a predstaviti će se sedam gastronomskih čarobnjaka sa svojim delicijama kreiranim posebno za Festival.


Pored Instituta za burgere by Mate Janković i Chefs burgera by Ivan Pažanin za koje smo sigurni da će oduševiti posjetitelje i inspirirati lokalnu street food scenu, u Zadar dolaze i Full Circle by Marko Palfi koji će se predstaviti s četiri burgera: svojim dobro poznatim klasikom - Smokey D, Dekadentom, Mediteraneom i vege Beyond burgerom


Festivalsku publiku i sve gurmane očekuju i genijalni 4 Burgers. Riječ je o smash burgerima čija je posebnost u izradi: od mesa se oblikuju kuglice od mljevene govedine, a zatim se, čim stignu na roštilj, stisnu ili razbiju prešom za burgere u tanku pljeskavicu. To stvara dodatnu zapečenost i okus uz zadržavanje sočnosti pljeskavice. Zadrani i gosti grada moći će uživati u četiri vrste ovih burgera: Original, Bacon, Smoke Jalapeno i Chicken.


Sve ljubitelje nešto drugačijih okusa i sastojaka baziranih na biljnim proizvodima, razveselit će vijest da će na Burger festivalu u Zadru biti i Beg’s Plant Based sa svojim burgerima izrađenim isključivo od biljnih namirnica. Nakon što je posjetitelje Fuliranja oduševio svojim specijalitetima poput sarmica, Beg’s Cheese burgerom, Beg’s Santa Ballsima, chillijem i Mac&Cheesom, na Zadar burger festivalu će se predstaviti sa četiri burgera, a pozvani su ih kušati svi, bilo da ste vegan, vegetarijanac, fleksitarijanac ili zagriženi ljubitelj mesa.

Galerija
Burger Festival stiže u Zadar , Foto: Sandro Sklepić/-
Zagrebački Burger festival stiže u Zadar , Foto: Sandro Sklepić/- Zagrebački Burger festival stiže u Zadar , Foto: Sandro Sklepić/- Zagrebački Burger festival stiže u Zadar , Foto: Sandro Sklepić/-

Boje grada domaćina na Festivalu će predstavljati nenadmašiv street food start up iz Zadra, genijalci iz Picnic Mingle & Fun. Oni su najbolji debitanti i dobitnici dvije nagrade na Zagreb Burger Festivalu 2022, a svojim veselim duhom osvojili su srca mnogih street foodiesa diljem Hrvatske. Picnic Mingle & Fun vozi se u svojoj "srebrnoj zvijeri na kotačima" i svojim sjajnim raspoloženjem, isto tako sjajnim burgerima i ukusnim koktelima privlače pažnju gdje god se pojave. U Zadru će nastupiti sa četiri izvanredna burgera, a to su redom: Blackie Burger, Burger od kozica, Juicy burger i Snow Burger, uz koje će se moći kušati i Sweet Potato krumpirići.


Domaću scenu također predstavlja ekipa iz Burgers & More sa svojim vrhunskim burgerima koji su već dobro poznati svim Zadranima, ali i svim gostima koji dolaze u Zadar. Burgers & More će se na Burger festivalu Zadar predstaviti s pet delicija: Deluxe Bacon Burger, Truffle Burger, Rock'n'roll Burger, Italian Burger i New York Style Burger.


U vrhunskim autorskim koktelima posjetitelji će moći uživati na Centralnom baru, Gingle Bells i Picnic Craft Cocktails kućicama.


Organizatori najavljuju dobru zabavu uz DJ program, glazbenike, natjecanja i performanse. 


Program je podržala TZ Zadra, a održava se na zadarskoj Rivi od 02.- 11. lipnja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.