Hrvatski radio

Radio Zadar

00:32 / 13.06.2022.

Autor: Toni Pajkin

S obnovom sfinge oživjele i uspomene "sa Sfinge"

Obnovljena zadarska sfinga

Obnovljena zadarska sfinga

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Uz prigodan program obilježen je završetak obnove zadarske sfinge. Parkom su prošetale i nove i stare generacije "Sfingaša". 

Oni stariji nadopunjavali su se pričama o starim vremenima, razmijenili sjećanja i prisjetili se svih onih koji su u njemu ostavili dio djetinjstva i mladosti, pa i dio poznih dana posjećujući s vremena na vrijeme liječničku ambulantu na Sfingi. 

Obližnja gimnazija dovela je u kvart Zadranke i Zadrane iz svih dijelova grada i Sfinga od tada više nije samo lokalno mjesto okupljanja. Parkić je mjesto brojnih generacija koje su dio svojega života na razne načine vezale uz njega. Te uspomene danas su se prenosile onima najmlađima, prijateljima i prijateljicama.

Nazaposleniji su bili roditelji! Nije bilo djeteta koje nije htjelo osjetiti radost prvog penjanja na sfingu, predanost izazovu i užitak uspjeha.   

Noć obnove zadarske sfinge pripala je našim Ramonesima s Belafuže i Drošanjice Sexy mother fuckersima i Dj Elvisu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Jutro uz Radio Zadar

Svako jutro iz sata u sat donosimo vam najnovije informacije iz zemlje i svijeta. Govorimo o stanju na prometnicama i kakvo nas vrijeme očekuje. Možete besplatno oglasiti sve što prodajete ili kupujete, a društvene aktualnosti i svakodnevne životne probleme, s vama komentiramo u kontakt programu.

Poslušajte u Slušaonici