Hrvatski radio

Radio Zadar

Virani prikupili tonu pomoći, jutros krenuli za žitomisko područje na sjeveru Ukrajine

05.05.2022.

11:36

Autor: Radio Zadar

Pomoć za Ukrajinu

Pomoć za Ukrajinu

Foto: - / -

Od ponedjeljka do srijede 73 virske obitelji prikupile su i donirale kućne potrepštine, hranu i ostali materijal namijenjen ratom pogođenim stanovnicima Ukrajine. Donirancije su raspoređivali Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir (UDDK Vir) i predali ih Županijskoj lučkoj upravi Zadar. Jutros je pomoć iz Vira krenula prema Ukrajini.

Pomoć za Ukrajinu

Pomoć za Ukrajinu

Foto: - / -

- Prikupili smo tonu humanitarne pomoći, što je zaista velika količina hrane i potrepština s obzirom na to da smo akciju izvodili svega tri dana. Virani su se ponovno iskazali - kaže predsjednik UDDK Vir Goran Vicković. Uz prvog čovjeka virskog UDDK-a, u organizaciji ove uspješno provedene humanitarne akcije sudjelovali su članovi virske udruge Mimoza Jevremović, Marija Horvat, Alida Bulić Cvitkušić, Vojna Kapović, Ljiljana Vučetić, Tajana Markić i Alen Glavan.


- Virani su stalno dolazili i donosili hranu, higijenske potrepštine i robu, sve što je trebalo. Odazvalo se puno više ljudi nego što smo pretpostavljali - govori gospođa Mimoza, koja je sinoć odrađivala jutarnju smjenu u vjeronaučnoj dvorani župne crkve svetoga Jurja u Viru, gdje su se prikupljale i sortirale donacije velikodušnih virskih obitelji. 


Prikupljene majice, prostirke, antiseptici, medicinske trake, higijenske potrepštine, tekući sapun, deterdženti, toaletni papir, voda i mineralna voda, sokovi, ulje, šećer, sol, brašno, dječje pelene, vlažne maramice, suhi keksi i drugo, dostavit će se ukrajinskim stanovnicima u Žitomirskoj oblasti, petoj po veličini ukrajinskoj oblasti koja se nalazi u sjevernoj Ukrajini na granici s Bjelorusijom.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Popodne uz Radio Zadar

Popodnevni program Radio Zadra donosi u vaše domove najbolju domaću i stranu glazbu. Poslušajte naš glazbeni vremeplov Rollercoaster. Utorkom i četvrtkom od 16. i 15 donosimo najave i osvrte kulturnih događanja, a od od 18 do 19 sati slušate novosti s glazbene scene, naše i strane

Poslušajte u Slušaonici