Andreja Kulunčić,Petra Mrša,Peggy Buth

Andreja Kulunčić,Petra Mrša,Peggy Buth

Detalj izvedbe sound skulpture Andreje Kulunčić u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Andreja Kulunčić je umjetnica koja djeluje suvremenom društvenom kontekstu. Što znači da su njezini projekti, osim što su interdisciplinarni i multimedijski, tematski usmjereni na problematične točke društva u kojem živimo, a pri tome su i stvarno djelatni. No, ovih nas je dana ta umjetnica iznenadila svojim novim, posve drugačijim, projektom - živom izvedbom zvučne skulpture. Taj novi izdanak umjetničke prakse Andreje Kulunčić, iako nije konkretiziran u realne društvene odnose, ipak se može promatrati kao nastavak njezinih dosadašnjih istraživanja. U emisiji poslušajte osvrt Irene Bekić.

Zagrebačka udruga Ured za fotografiju počela je jesensku programsku shemu svoje male, ali agilne Galerije Spot samostalnom izložbom Petre Mrše, svestrano obrazovane autorice koja u svojem umjetničkom i istraživačkom radu primarno koristi medije fotografije i videa, odnosno fotografskog i videoperformansa. Slušamo komentar Bojana Krištofića.

Do sredine studenoga u izložbenom prostoru Camere Austrije u Grazu izlaže jedna od najosvještnijih njemačkih fotografkinja Peggy Buth. Njezina je namjera pokazati kako su urbanističko planiranje, ekonomija i društveni odnosi reprezentirantacijski povezani. Izložbu je vidjela Sandra Križić Roban.

O emisiji Triptih

Kritički osvrti na recentna zbivanja u sferi suvremenih vizualnih umjetničkih praksi, te povjesnoumjetničkih pojava i pojedinih autorskih opusa .

Pročitaj više

Triptih
Triptih

HRT – HR 3 — Umjetnost

Kritički osvrti na recentna zbivanja u sferi suvremenih vizualnih umjetničkih praksi, te povjesnoumjetničkih pojava i pojedinih autorskih opusa .

Najave

TRIPTIH (PAWEL ALTHAMER)

Utorak, 14.07.2020. 16:03 - 16:32

Tomo Savić Gecan, Kristina Marić, Bojan Koštić
Utorak, 21.07.2020. 16:03 - 16:34

CERITH WYN EVANS
Utorak, 28.07.2020. 16:03 - 16:34

Sve najave