Goran Trbuljak, Anita Miloš, Jana Dabac

Goran Trbuljak, Anita Miloš, Jana Dabac

Jana Dabac, detalj s izložbe "Crvena nit" u Knjižnici Vladimira Nazora

Izložbe Gorana Trbuljaka, Anite Miloš i Jane Dabac teme su o kojima govorimo u emisiji Triptih.

Goran Trbuljak odnedavno je u stalnom je postavu zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt. Riječ je o novom postavu u seriji izložbi kojima suvremeni vizualni umjetnici interveniraju u postav toga muzeja, referirajući se na zatečeno stanje ili pak unoseći sadržaj iz našega vremena, u najširem smislu riječi, u povijesni kontekst. Trbuljakov postav ima naziv “Zašto bi netko kupio Glavoper od Gorana Trbuljaka?” U emisiji poslušajte osvrt Jelene Pašić.

Galerija 90-60-90 koja djeluje u Pogonu Jedinstvo u tamošnjoj velikoj dvorani organizirala je izložbu sarajevsko splitske umjetnice Anite Miloš. Multimedijska instalacija “Praznine” pojedinca postavlja u kontekst suvremenog društva kontrole i nadzora. Kako napominje umjetnica, njezin “rad polazi od činjenice da je samokontrola ključ za uspješnost društva kontrole, odnosno da je autocenzura savršeno ostvarenje cenzure”.  Slušamo komentar Petre Dolanjski.

Svojim ciklusom pod nazivom "Crvena nit" arhitektica, dizajnerica i fotografkinja Jana Dabac bavi se sličnim pitanjima slobode i ograničavanja slobode. Njezina izložba mogla se vidjeti u zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora. Osvrt je za Triptih pripremio Boris Greiner.

O emisiji Triptih

Kritički osvrti na recentna zbivanja u sferi suvremenih vizualnih umjetničkih praksi, te povjesnoumjetničkih pojava i pojedinih autorskih opusa .

Pročitaj više

Triptih
Triptih

HRT – HR 3 — Umjetnost

Kritički osvrti na recentna zbivanja u sferi suvremenih vizualnih umjetničkih praksi, te povjesnoumjetničkih pojava i pojedinih autorskih opusa .

Najave

Dani Toše Dapca, Toni Meštrović, Grupa ABS

Utorak, 10.12.2019. 16:03 - 16:31

Grupa "Zemlja", Glad - Rad, Jakovljević
Utorak, 17.12.2019. 16:03 - 16:34

Goran Petercol, Vedran Perkov, Ivana Tkalčićb
Utorak, 24.12.2019. 16:03 - 16:33

Sve najave