Still unhurt

Still unhurt

Merzouga at home; Foto: Michael Englert

Dvadesetminutna skladba Still Unhurt (Još neozlijeđeni) temeljena je na 20 setova improvizacija koje su autori Eva Popplein i Janko Hanushevsky snimili kod kuće u svom studiju u Kölnu za vrijeme izolacije u ožujku 2020. Preslušavajući snimljeni materijal otkrili su kako u glazbi mogu čuti sve ono što ih je tih dana okruživalo - strah i bespomoćnost, neizvjesnost i tjeskobu, usporavanje, trenutke spokoja, osjećaj topline i povezanost s obitelji. Odlučili su tada od dvadesetodnevnih dvadesetminutnih improvizacija kreirati zvučnu skladbu u trajanju od 20 minuta. Tada je već postalo jasno da će Festival Prix Marulić na kojemu su trebali sudjelovati u svibnju također biti otkazan, pa su odlučili u skladbu uvrstiti i terenske snimke s otoka Hvara, no i snimke s njihovog balokona. Naslov Still Unhurt -Još neozlijeđeni (ali već dahom napadnuti) posudili su od svog najdražeg pjesnika Josepha Kopfa

“Lastavice i čiope vratile su se u Köln baš kada smo radili na kompoziciji, tako da smo na neki način mi kod kuće bili okruženi zvukom Hvara, a zvučni pejzaž koji je direktno okruživao naš studio susreo se sa zvučnim pejzažem Hvara koji je ove godine ostao u (relativnoj) tišini, budući da festival radiodrame nije održan.” J.Hanushevsky

Duo Merzouga – Eva Popplein i Janko Hanushevsky životni su i profesionalni partneri, autori brojnih nagrađivanih radiodrama, radijskih dokumentaraca, glazbe za kazalište i film te eksperimentalnih zvučnih kompozicija. Osvojili su veliki broj nagrada na međunarodnim radijskim festivalima.

Still unhurt

Preuzmite datoteku

Still unhurt 18,1 MB

O emisiji Ars acustica

Emisija Ars Acustica na Trećem programu Hrvatskoga radija od 1995. godine propituje inovativne pristupe glazbenim i dramskim formama i bavi se eksperimentiranjem zvukom .

Pročitaj više

Ars acustica
Ars acustica

HRT – HR 3 — Dramski program

Emisija Ars Acustica na Trećem programu Hrvatskoga radija od 1995. godine propituje inovativne pristupe glazbenim i dramskim formama i bavi se eksperimentiranjem zvukom .

Najave

Hrpa, hrpa svijeta

Subota, 03.07.2021. 23:30 - 23:55

Palma AA 1.dio
Subota, 10.07.2021. 23:30 - 23:59

TRAG U ČAĐI
Subota, 17.07.2021. 23:30 - 23:57

Sve najave