Emisija 27.03.2019.

Svijet glazbe Svijet glazbe
Tonči Bilić Tonči Bilić
Kristina Kolar Kristina Kolar
Ljubomir Puškarić Ljubomir Puškarić
Danijel Gašparović Danijel Gašparović

Hrvatska glazbena mladež će idućeg tjedna, točnije 3. i 4. travnja, u Velikoj dvorani Lisinski ostvariti već tradicionalni Tjedan glazbe za mlade. Ovoga puta bit će to tri izvedbe baletne suite "Žar ptica" Igora Stravinskog o kojima na samome početku emisije razgovaramo s ravnateljem Hrvatske glazbene mladeži, dirigentom Tončijem Bilićem, i glavnom tajnicom institucije, Dubravkom Dujmović Kušan. Nakon nacionalnog opernog prvijenca "Ljubav i zloba" Vatroslava Lisinskog te omiljenog i najizvođenijeg hrvatskog opernog naslova "Nikole Šubića Zrinjskoga" Ivana pl. Zajca, na koncertima popraćenima diskografskim izdanjima, Hrvatska radiotelevizija nastavlja projekt izvođenja i snimanja važnih hrvatskih opera u izvornom obliku. Ovoga četvrtka, 28. ožujka, točno na 200. obljetnicu rođenja Vatroslava Lisinskog i samo dan uoči 26. dodjele istoimene glazbene nagrade, u ciklusu ''Kanconijer'' u Lisinskom na redu je njegov "Porin" o kojemu razgovaramo sa sopranisticom Kristinom Kolar (Irmengarda) i baritonom Ljubomirom Puškarićem (Kocelin). U posljednjem dijelu emisije pridružuje nam se Danijel Gašparović, pijanist i umjetnički ravnatelj organizacije Cristoforium koja u ponedjeljak, 1. travnja priprema koncert pod nazivom Četiri soprana u Staroj gradskoj vijećnici, a tjedan dana nakon, 8. travnja u ciklusu Pleyel, koncert na kojem će se predstaviti pijanist Danijel Detoni. Autorica: Tanja Halužan Urednica: Jana Haluza

O emisiji Svijet glazbe

Svijet glazbe emisija je u kojoj se otvara platforma za razgovore, okrugle stolove, prezentacije, ankete i koncertne interpretacije uživo u studiju Trećeg programa Hrvatskoga radija.

Pročitaj više

Svijet glazbe
Svijet glazbe

HRT – HR 3 — Glazba, umjetnost

Svijet glazbe emisija je u kojoj se otvara platforma za razgovore, okrugle stolove, prezentacije, ankete i koncertne interpretacije uživo u studiju Trećeg programa Hrvatskoga radija.

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 28.08.2019. 11:00 - 13:00

Srijeda, 04.09.2019. 11:00 - 13:00