Emisija 02.10.2019.

Svijet glazbe Svijet glazbe

Prvi dio emisije posvećujemo aktualnim glazbenim natjecanjima. Sinoć je u Hrvatskom glazbenom zavodu održan svečani koncert otvorenja 8. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo na kojem su nastupili istaknuti umjetnici koji će narednih dana, sve do 5. listopada ispunjavati ulogu ocjenjivačkog suda. O najnovijem izdanju natjecanja razgovaramo sa jednom od članica odbora natjecanja, muzikologinjom Sandom Vojković. I dalje ostajemo u sferi glazbenih natjecanja i to upravo onog dirigentskog. Fond Lovro i Lily Matačić svake četiri godine organizira Međunarodno natjecanje mladih dirigenata Lovro von Matačić, a od 5. do 10. listopada Muzička akademija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog domaćini su njegovog 7. izdanja o kojem razgovaramo s Josipom Nalisom iz Ureda za kulturu grada Zagreba. U sklopu već najavljivane Samoborske glazbene jeseni čije se 44. izdanje polako primiče kraju, ovoga će petka u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Paola Paronija nastupiti Tenor Domagoj Dorotić koji nam se pridružuje u Svijetu glazbe. Ciklus glazbene staze kreće u novu sezonu koncertom ovoga petka pod nazivom Komorni mozaik, a u istoj organizaciji Udruge Moj svijet sljedeće se srijede otvara Zagrebački festival klavirskih dua. O programima razgovaramo s umjetničkom voditeljicom i pijanisticom Ivom Ljubičić Lukić. Autorica: Tanja Halužan Urednica: Jana Haluza

O emisiji Svijet glazbe

Svijet glazbe emisija je u kojoj se otvara platforma za razgovore, okrugle stolove, prezentacije, ankete i koncertne interpretacije uživo u studiju Trećeg programa Hrvatskoga radija.

Pročitaj više

Svijet glazbe
Svijet glazbe

HRT – HR 3 — Glazba, umjetnost

Svijet glazbe emisija je u kojoj se otvara platforma za razgovore, okrugle stolove, prezentacije, ankete i koncertne interpretacije uživo u studiju Trećeg programa Hrvatskoga radija.

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 10.06.2020. 11:00 - 13:00

Srijeda, 17.06.2020. 11:00 - 13:00