Hrvatski radio

Treći program

Filmski trezor HNK-a

07.03.2023.

19:57

Autor: Davor Schopf

Filmski trezor HNK-a

Filmski trezor HNK-a

Foto: - / HNK

Filmski trezor HNK-a u Zagrebu
HR 3, U svijetu opere i baleta, 16. 3. 2023., 13:30 – 15:00

U današnjoj emisiji predstavljamo Filmski trezor Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Radi se o ciklusu projekcija filmova posvećenih drami, operi ili baletu, vezanih uz HNK-a. Ciklus priređuje i vodi povjesničar filma dr. sc. Daniel Rafaelić koji je i sugovornik u emisiji, a govori i jedna od autorica prikazanih filmova, svojevrsnoga baletnog noirea Točka vrenja, iz 1974., koreografkinja Maja Bezjak, koja je u tom filmu i plesala s Guyem Perkovim i Štefanom Furijanom.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

U svijetu opere i baleta

Kroz osvrte, intervjue, kritičke prikaze i komentare pratimo događanja u opernom i baletnom životu u zemlji i inozemstvu. U intervjuima s umjetnicima i reportažama govorimo ne samo o hrvatskim, već i o inozemnim opernim kućama, festivalima i baletnim ansamblima. U redovitoj rubrici Operni solisti donosimo portrete domaćih i inozemnih opernih umjetnika uz njihove najpoznatije interpretacije, a posebno obilježavamo važne obljetnice. Interpretacijama pojedinih pjevača najavljuju se premijerne izvedbe u hrvatskim opernim kućama. Priprema Davor Schopf.

Poslušajte u Slušaonici