Hrvatski radio

Treći program

Iz arhiva njujorškoga Metropolitana

20.04.2022.

14:11

Autor: Davor Schopf

Opera Metropolitan

Opera Metropolitan

Foto: Met / Met

Iz arhiva njujorškoga Metropolitana (3. emisija)

HR 3, U svijetu opere, 21. 4. 2022., 13:30 – 14:30

U povodu 90. obljetnice izravnih radijskih prijenosa, od obale do obale, i širom svijeta.

Današnja emisija posvećena je crnim pjevačima koji su ostvarili nezaboravne kreacije na Metu. Čut ćemo Marian Anderson, Roberta McFerrina, Mattiwildu Dobbs, Reri Grist, Georga Shirleya, Martinu Arroyo, Leonu Mitchell, Shirley Verrett, Simona Estesa, Jessye Norman i Florence Quivar, Robertu Lee Alexander, Vinsona Colea, i dirigenta Henryja Lewisa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

U svijetu opere i baleta

Kroz osvrte, intervjue, kritičke prikaze i komentare pratimo događanja u opernom i baletnom životu u zemlji i inozemstvu. U intervjuima s umjetnicima i reportažama govorimo ne samo o hrvatskim, već i o inozemnim opernim kućama, festivalima i baletnim ansamblima. U redovitoj rubrici Operni solisti donosimo portrete domaćih i inozemnih opernih umjetnika uz njihove najpoznatije interpretacije, a posebno obilježavamo važne obljetnice. Interpretacijama pojedinih pjevača najavljuju se premijerne izvedbe u hrvatskim opernim kućama. Priprema Davor Schopf.

Poslušajte u Slušaonici