Hrvatski radio

Treći program

Predstavljamo monografiju "Naša Ivanka Boljkovac"

18.06.2022.

22:39

Autor: Davor Schopf

Naša Ivanka Boljkovac

Naša Ivanka Boljkovac

Foto: Metropolis / Metropolis

Predstavljamo monografiju "Naša Ivanka Boljkovac"
HR 3, U svijetu opere, 23. 6. 2022., 13:30 – 14:30

Bogato ilustrirana monografija velikog formata Naša Ivanka Boljkovac Marije Barbieri na 312 stranica donosi sistematizirani pregled umjetničkog djelovanja naše nacionalne prvakinje, pregled njezinih opernih uloga i koncertnih nastupa, uz odabir kritika, nagrade i priznanja, kao i popis svih nastupa te niz posveta umjetnika i profesionalaca s kojima je surađivala.


Rad Marije Barbieri iscrpno dokumentira karijeru sopranistice i objašnjava zašto je omiljena u svijetu opere, ali i izvan njega.


Nakladnik: Umjetnička organizacija Metropolis

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

6 dana

Europski mozaik

Rock opera "Isus Krist Superstar" kazališta Komedija na Festivalu Dokořán u Brnu

Emisija

U svijetu opere i baleta

Kroz osvrte, intervjue, kritičke prikaze i komentare pratimo događanja u opernom i baletnom životu u zemlji i inozemstvu. U intervjuima s umjetnicima i reportažama govorimo ne samo o hrvatskim, već i o inozemnim opernim kućama, festivalima i baletnim ansamblima. U redovitoj rubrici Operni solisti donosimo portrete domaćih i inozemnih opernih umjetnika uz njihove najpoznatije interpretacije, a posebno obilježavamo važne obljetnice. Interpretacijama pojedinih pjevača najavljuju se premijerne izvedbe u hrvatskim opernim kućama. Priprema Davor Schopf.

Poslušajte u Slušaonici