Hrvatski radio

Treći program

Razgovor s Mladenom Tarbukom

01.04.2023.

Zadnja izmjena 21:44

Autor: Davor Schopf

Mladen Tarbuk

Mladen Tarbuk

Foto: HRT / HRT

Razgovor s Mladenom Tarbukom
HR 3, U svijetu opere i baleta, 6. 4. 2023., 13:30 – 15:00

S dirigentom i skladateljem Mladenom Tarbukom razgovaramo u povodu 60. obljetnice njegova života i 35. obljetnice umjetničkog rada.


Mladen Tarbuk dirigent je s bogatim opernim i koncertnim iskustvom. Bio je intendant Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i intendant Dubrovačkih ljetnih igara. Od 2010. godine redovni je profesor dirigiranja, kompozicije, orkestra i glazbene teorije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Osnovao je Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske. Skladatelj je zanimljiva glazbenog opusa i trenutačni predsjednik Hrvatskog društva skladatelja.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 dana

Europski mozaik

Rock opera "Isus Krist Superstar" kazališta Komedija na Festivalu Dokořán u Brnu

Emisija

U svijetu opere i baleta

Kroz osvrte, intervjue, kritičke prikaze i komentare pratimo događanja u opernom i baletnom životu u zemlji i inozemstvu. U intervjuima s umjetnicima i reportažama govorimo ne samo o hrvatskim, već i o inozemnim opernim kućama, festivalima i baletnim ansamblima. U redovitoj rubrici Operni solisti donosimo portrete domaćih i inozemnih opernih umjetnika uz njihove najpoznatije interpretacije, a posebno obilježavamo važne obljetnice. Interpretacijama pojedinih pjevača najavljuju se premijerne izvedbe u hrvatskim opernim kućama. Priprema Davor Schopf.

Poslušajte u Slušaonici