Hrvatski radio

Treći program

U očekivanju Placida Dominga u Zagrebu

25.10.2022.

23:01

Autor: Davor Schopf

Placido Domingo na 70. Festivalu Ljubljana

Placido Domingo na 70. Festivalu Ljubljana

Foto: Darja Štravs Tisu / FLJ

U očekivanju Placida Dominga u Zagrebu
HR, U svijetu opere i baleta, 10. 11. 2022., 13:30 – 15:00

 Placido Domingo dolazi u Zagreb.


U subotu, 12. studenoga, dirigirat će Verdijev Requiem u KDVL-u, sa solistima, Zborom i Simfonijskim orkestrom HRT-a.


Domingo  i dalje pjeva jednako sugestivno te magičnom snagom oduševljava publiku kao što je to učinio nedavno, na ljubljanskom koncertu u Cankarevu domu, 31. kolovoza, u sklopu 70. Festivala Ljubljana. Zahvaljujući očuvanosti snage i zvučnosti njegova glasa te raskoši i ljepote glasa njegove partnerice, pjevačice na vrhuncu karijere Marije José Siri, oni su arijama i duetima iz španjolskih zarzuela osigurali visoku umjetničku kvalitetu te razbuktali želju da se ta specifična pjevano-govorena forma glazbenog kazališta čuje što češće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

U svijetu opere i baleta

Kroz osvrte, intervjue, kritičke prikaze i komentare pratimo događanja u opernom i baletnom životu u zemlji i inozemstvu. U intervjuima s umjetnicima i reportažama govorimo ne samo o hrvatskim, već i o inozemnim opernim kućama, festivalima i baletnim ansamblima. U redovitoj rubrici Operni solisti donosimo portrete domaćih i inozemnih opernih umjetnika uz njihove najpoznatije interpretacije, a posebno obilježavamo važne obljetnice. Interpretacijama pojedinih pjevača najavljuju se premijerne izvedbe u hrvatskim opernim kućama. Priprema Davor Schopf.

Poslušajte u Slušaonici