Hrvatski radio

Treći program

U svijetu opere i baleta

05.10.2022.

14:09

Autor: Davor Schopf

Novi koncept emisije

Novi koncept emisije

Foto: - / -

Novi koncept emisije

HR, U svijetu opere i baleta, četvrtkom, 13:30 – 15:00

Kroz osvrte, intervjue, kritičke prikaze i komentare prate se događanja u opernom i baletnom životu u zemlji i inozemstvu. Donose se intervjui s umjetnicima i reportaže ne samo o hrvatskim, već i o inozemnim opernim kućama, festivalima i baletnim ansamblima.


U redovitoj rubrici "Operni solisti" donose se portreti domaćih i inozemnih opernih umjetnika uz njihove najpoznatije interpretacije. Posebno se obilježavaju važne obljetnice. Interpretacijama pojedinih pjevača najavljuju se premijerne izvedbe u hrvatskim opernim kućama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

U svijetu opere i baleta

Kroz osvrte, intervjue, kritičke prikaze i komentare pratimo događanja u opernom i baletnom životu u zemlji i inozemstvu. U intervjuima s umjetnicima i reportažama govorimo ne samo o hrvatskim, već i o inozemnim opernim kućama, festivalima i baletnim ansamblima. U redovitoj rubrici Operni solisti donosimo portrete domaćih i inozemnih opernih umjetnika uz njihove najpoznatije interpretacije, a posebno obilježavamo važne obljetnice. Interpretacijama pojedinih pjevača najavljuju se premijerne izvedbe u hrvatskim opernim kućama. Priprema Davor Schopf.

Poslušajte u Slušaonici