Hrvatski radio

Treći program

Dokumentarni triptih o zemlji vatre i leda

30.01.2023.

12:36

Autor: HRT

Island 1

Island 1

Foto: Sanja Lovrenčić / HRT

Tri slike Islanda: mistična zemlja stare nordijske, ali i novije književnosti – divlji krajolici unutrašnjosti otoka, s mrežama rukavaca ledenjačkih rijeka i osjetljivim biljnim svijetom uz planinarske staze – i gruba ljudska intervencija u taj jedinstveni krajolik, u obliku gigantske hidroelektrane zbog koje nestaju brzaci i slapovi, pašnjaci losova i staništa ptica. 

Island 3

Island 3

Foto: Sanja Lovrenčić / HRT

U ovom radio-dokumentarnom „triptihu“, inspiriranom dvotjednim boravkom na Islandu, autorica Sanja Lovrenčić riječju i zvukom govori i o vulkanima i o ljudima, prenoseći slušatelju svoj izvorni doživljaj, ali i postavljajući neka bitna pitanja o suvremenom svijetu.  

Island 2

Island 2

Foto: Sanja Lovrenčić / HRT

„Triptih o zemlji vatre i leda“ poslušajte u srijedu 1. veljače od 18 sati na Trećem programu Hrvatskoga radija. Nakon emitiranja emisija će biti dostupna u slušaonici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Dokumentarna radio drama

Dokumentarna radiodrama je osobita radijska emisija, u svijetu poznatija kao radio feature, koja nastoji bilježiti vrijeme i stvarnost u kojoj živimo obraćajući pri tom naročitu pozornost na zvuk i strukturu donošenja priče.

Poslušajte u Slušaonici