Hrvatski radio

Treći program

Monika Herceg „Zakopana čuda“

11.12.2021.

15:18

Autor: Katja Šimunić

Zakopana čuda

Zakopana čuda

Foto: / -

Ako ste propustili premijerno emitiranje audio drame Monike Herceg "Zakopana čuda", možete je poslušati u Slušaonici Radio ateljea. 

Glasovi su: Zauvijek djevojčica, Zauvijek dječak i Ljubav. Oni su osobe čije introspektivne dijaloge zapisuje ova audiodrama. Poput misaone koreografije poetskih ispovijedi o vremenu, voljenju, uzajamnosti, nerazumijevanju drugoga, raspadanju odnosa, uspostavljanju sebe u pokušaju da se nastavi željeti. Poput zvučne instalacije triju glasova koji izlažu ljubav koja tako moćno gradi i razgrađuje. Poput žive izvedbe koja nastaje u nestajanju.

Glumili su: Iskra Jirsak, Frano Mašković i Jelena Miholjević. Skladatelj: Damir Šimunović. Ton-majstorica: Marija Pečnik Kvesić. Redatelj: Dario Harjaček. Urednica: Katja Šimunić.


Ljubav i Vječna djevojčica nalaze se na bilo kojem mjestu na svijetu. Nakon već odrađenog života. Vječna djevojčica već je starica, ali tko bi se zamarao takvim detaljima kao što je proteklo vrijeme. S njima je i to Vrijeme, ali Vrijeme ne govori. Vrijeme samo ide naprijed. Gura kazaljke, korake, tko bi ga znao što sve.

Monika Herceg "Zakopana čuda"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Radio atelje

Radio atelje je posvećen suvremenim i eksperimentalnim audiodramskim ostvarenjima i izrazito otvoren mladim (post)dramskim piscima sklonim istraživanju dramaturgije zvuka kao i redateljima koji radiofonsku dramu kreiraju kao autonomnu formu.

Poslušajte u Slušaonici