Hrvatski radio

Treći program

Romani za slušanje u ožujku i travnju

02.03.2022.

11:37

Autor: Nives Madunić Barišić

default error photo

Emisija Radio roman na Trećemu programu Hrvatskoga radija u terminu od 9 i 30 do 9 i 55 od ponedjeljka do petka predstavlja najzanimljivije hrvatske suvremene romane . U ožujku i travnju  na programu će se naći romani: Glava lava Ivana Salečića – priča o Dubrovniku danas i nekada intrigantna zbog svoje političke potke jednako koliko i zbog zanimljivog uvida u život unutar zidina Grada. 

Posebnu pozornost skrećemo i na premijeru novoga romana Jurice Pavičića Prometejev sin. Roman daje osebujan uvid u život otoka izvan turističke sezone, a snažno oslikava korumpiranost koja se uvukla u sve njegove žitelje.

Katarina, Velika i Mala Olje Knežević roman je nagrađen nagradom VBZ-a za najbolji neobjavljeni rukopis u 2019-toj godini , a Gitara od palisandra Kristine Gavran, roman o pet različitih žena  u pet posve različita svjetova nagrađen je Nagradom Mirko Kovač za najbolje djelo mladog autora 2019.-te.

Izbor iz zbirke priča Maše Kolanović Poštovani kukci i druge jezive priče za radio čine priče Beskraj, Bolji život, Živi zakopani, Frižider, Kukci su gotovo kao ljudi. Autorica je za ovu zbirku nagrađena Nagradom Europske unije za književnost 2020. i Godišnjom nagradom Vladimir Nazor 2020.


Živi zakopani Maša Kolanović

Galerija
Ivan Salečić, Foto: HRT/HRT
Kristina Gavran, Foto: HRT/HRTJurica Pavičić, Foto: HRT/HRTMaša Kolanović, Foto: HRT/HRT

Adaptacije nagrađenih romana i zbirke pripovjedaka u izvedbi vrhunskih glumaca i režiji naših iskusnih radijskih redatelja možete poslušati i onda kada to vama odgovara na poveznici Slušaonica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 dana

Tri mezzosoprana

Marijana Radev, Nada Puttar Gold, Biserka Cvejić

Emisija

Radio roman

Romani za slušanje svakoga radnog dana od 8 i 30 do 9 i 00 U emisiji Radio roman od ponedjeljka do petka slušatelji mogu uživati u vrhunskim radijskim adaptacijama nagrađenih romana hrvatskih književnika u izvedbi poznatih glumaca i režiji iskusnih radijskih redatelja. Emisija je zamišljena je kao narativno-igrani serijal u najmanje pet polusatnih nastavaka . Temeljena na uredničkom izboru ova emisija iz godišnje produkcije izdvaja recentne hrvatske romane te ih dramaturški oblikuje za radiofonsku izvedbu. Vrsni radijski redatelji i profesionalni glumci hrvatskih kazališta oblikuju ovaj serijal.

Poslušajte u Slušaonici