Hrvatski radio

Treći program

Slabovidnost i životni izazovi Anite Matković

31.05.2022.

13:54

Autor: Nikica Klobučar

Matković

Matković

Foto: Višnja Biti / HRT

„Vidim koliko vidim” dokumentarna je radio drama autorice Višnje Biti. 

Glavna je akterica zagrepčanka Anita Matković, po zanimanju ekonomistica, koja je zbog sve veće slabovidnosti morala prije tridesete godine otići u invalidsku mirovinu. 


Bez obzira na veliki šok odlučila se posvetiti onome za što nikada nije imala ni prilike ni vremena, a to je kazalište. I sada, već više od trideset godina, to je njezin život, i to vrlo uspješan - uz mnogo nagrada i priznanja, a o zadovoljstvu da i ne govorimo. 


Započela je kao glumica u Kazalištu slijepih Novi život, kao dramska pedagoginja u Centru za slijepe i slabovidne Viktor Bek, te kao redateljica ,dramska pedagoginja i glumica u Udruzi MIST. 


Osim toga zanima je radio, ekologija, priroda, planinarenje i još mnogo toga što dokumentira ova emisija. Uz Anitu Matković sudjeluje njezin suprug, najbolja prijateljica, slijepe studentice članice dramske grupe i glumci kazališta Novi život gdje je i snimljen dio emisije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Europski mozaik

Wolfgang Sawallisch

Emisija

Dokumentarna radio drama

Dokumentarna radiodrama je osobita radijska emisija, u svijetu poznatija kao radio feature, koja nastoji bilježiti vrijeme i stvarnost u kojoj živimo obraćajući pri tom naročitu pozornost na zvuk i strukturu donošenja priče.

Poslušajte u Slušaonici