Hrvatski radio

Treći program

Veliki odlazak

07.12.2021.

04:43

Autor: Hrvatski radio

Veli Drvenik

Veli Drvenik

Foto: Nikica Klobučar / Hrvatski radio

Životne priče nekoliko stanovnika srednje dalmatinskog otoka Veli Drvenik: Ede Meštrovića i obitelji Pjerov te došljakinje na otok Belgijanke Beatrijs Adrienne Urbain, isprepliću se u radijskom dokumentarcu "Veliki odlazak" autora Nikice Klobučara.

Iako pripadaju različitim generacijama i imaju različita životna iskustva tim stanovnicima zajednička je ljubav prema otoku i briga za njegov opstanak, a svjesni su i glavnih problema koji otežavaju život na tim "izdvojenim" mjestima te prijete odlaskom njegovih najmlađih stanovnika. 


Obitelj Pjerov - Helena, Lucija i Slobodan

Obitelj Pjerov - Helena, Lucija i Slobodan

Foto: Nikica Klobučar / Hrvatski radio

U fokusu dokumentarca je tročlana obitelji Pjerov i njihova šestogodišnja kćerka Lucija, jedno djete na otoku, zbog koje se obitelj uskoro planira preseliti u Split kako bi Lucija mogla započeti školovanje.


Autor i urednik je Nikica Klobučar, a ton majstor Srđan Nogić. Ne propustite poslušati od 14:00.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Dokumentarna radio drama

Dokumentarna radiodrama je osobita radijska emisija, u svijetu poznatija kao radio feature, koja nastoji bilježiti vrijeme i stvarnost u kojoj živimo obraćajući pri tom naročitu pozornost na zvuk i strukturu donošenja priče.

Poslušajte u Slušaonici