Hrvatski radio

Treći program

Zvučno putovanje Egiptom u potrazi za autentičnim iskustvom

02.03.2022.

12:52

Autor: Nikica Klobučar

pustinja Egipat 2

pustinja Egipat 2

Foto: Hrvoje Ivančić / hrt

Otputujte u Egipat, u zemlju koju nazivaju Darom Nila. Poslušajte priču koja će vas odvesti u drevni i magični Kairo, provesti vas njegovim ulicama i uličicama, skrivenim šarenim trgovinama i mjestima koja su ista još od vremena faraona. S nama kroz zvuk, osjetite okuse i mirise, šarm i uzbuđenje putovanja.


jingle za emisiju Čaj u pustinji

Dok vlak vijuga tračnicama od Kaira ka Luksoru, uz Nil se nižu naselja, zgrade ravnih krovova i biblijski starci na magarcima koji prolaze kroz polja. 

Pustinja Egipat 3

Pustinja Egipat 3

Foto: Hrvoje Ivančić / hrt

Samo četiri posto površine Egipta je naseljeno, sve ostalo je pustinja. Preveliko prostranstvo da u njemu ne biste popili čaj. U meditativnom krajoliku prepunom tišine čuje se svaki vaš pokret, otkucaj i korak što gazi vreli pijesak.


Autor: Hrvoje Ivančić; tekst interpretirao: Frano Mašković; ton majstor: Dalibor Piskrec; urednik: Nikica Klobučar

pustinja Egipat 1

pustinja Egipat 1

Foto: Hrvoje Ivančić / hrt

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Skitnje u zvuku

Emisija "Skitnje u zvuku" obrađuje različite vrste putopisne proze u kreativnom radiofonijskom obliku. Uz djela klasične hrvatske i svjetske književnosti predstavljaju se i djela suvremenih domaćih autora koji se bave putovanjem, kako unutarnjim, psihičkim, tako i vanjskim, fizičkim, konkretnim.

Poslušajte u Slušaonici