Dokumentarna radio drama

Dokumentarna radio drama

Dokumentarna radiodrama je osobita radijska emisija, u svijetu poznatija kao radio feature, koja nastoji bilježiti vrijeme i stvarnost u kojoj živimo obraćajući pri tom naročitu pozornost na zvuk i strukturu donošenja priče.

Mikrofon, dakle, želi biti u središtu zbivanja loveći sve zvukove i atmosfere koje ga određuju i tako svjedočiti, a autor(i) nastoje u fokus dovesti glavne aktere samog događanja pokušavajući razotkriti goruće uzroke i posljedice koje su događaj proizvele a onda iz njega i proizašle.

Posljednje emisije

Utorak, 13.08.2019 14:00

Dokumentarna radio drama - Ljubo Pauzin i Miro Pijaca: "260 dana Marijana Guberine"

Ljubo Pauzin i Miro Pijaca: 260 DANA MARIJANA GUBINE

Utorak, 06.08.2019 14:00

Dokumentarna radio drama - Đino Đivanović, Srđan Nogić: "Tika-taka, tika-taka, kucalo je srce vatrenog junaka"

Đino Đivanović, Srđan Nogić: Tika-taka, tika-taka, kucalo je srce vatrenog junaka

Utorak, 30.07.2019 14:00

Dokumentarna radio drama - Nikica Klobučar: "Tiha mala jeko"

Nikica Klobučar: TIHA MALA JEKO

Utorak, 23.07.2019 14:00

Dokumentarna radio drama - Miro Pijaca, Ljubo Pauzin: "Konac vile Konavolske"

Svila je u životu Konavala u Dubrovačkom zaleđu uvijek zauzimala značajno mjesto. Uzgojem dudova svilca i proizvodnjom svile u Konavlima su se po tradiciji bavile djevojčice do udaje što čini posebnost različitu od drugih dijelova svijeta gdje se također proizvodi svila. Autorima ovog radio dokumentarca – Miri Pijaci i Ljubi Pauzinu - u rasvjetljivanju priče o svili u Konavlima pomogle su devedesetčetverogodišnja Ane Župan i njezina unuka, slikarica Antonija Rusković. Emisiji svoj zvučni obol daju i gusjenice dudova svilca. Autori: Miro Pijaca i Ljubo Pauzin.