Radio atelje

Radio atelje

Emisija posvećena propulzivnim, a dijelom i eksperimentalnim dramskim, književnim i radiofonijskim ostvarenjima. Jedna od bitnih osobina jest i izrazita otvorenost emisije prema dramskim piscima najmlađih naraštaja, što uključuje i čestu suradnju sa studentima dramaturgije na zagrebačkoj ADU.

Posljednje emisije

Četvrtak, 15.08.2019 18:00

Emisija 15.08.2019.

George Eliot: MLIN NA FLOSSI

Četvrtak, 15.08.2019 00:00

GEORGE ELIOT: „MLIN NA FLOSSI“

GEORGE ELIOT: „MLIN NA FLOSSI“ Roman „Mlin na Flossi“ engleske spisateljice George Eliot (Mary Ann Evans) prvi put objavljen 1860. voljena je literatura i nezaobilazno referentno mjesto mnogih „običnih“ čitateljica, umjetnica i intelektualki i danas. Maggie Tulliver, neprilagođena djevojčica idealistica odrasta u impulzivnu i emotivnu djevojku, katkada i nerazumnih poteza ali uvijek visokih moralnih kvaliteta. Ova se radiofonijska inačica razvija u prizorima nerazumijevanja s bratom Tomom, neshvaćanja da je njezin najbolji prijatelj Philip Wakem zaljubljen u nju i prijestupne ljubavi za Stephena Guseta, zaručnika njezine rođakinje Lucy. A sudbonosna će vezanost uz rijeku Flossu voditi Maggie koja je „živjela burno u trojakom svijetu stvarnosti, knjiga i sanjarija“ od zaigranog djetinjstva uz mlin do utapanja u poplavi. Prijevod, dramatizacija i režija: Katja Šimunić, glazbeni urednik: Davor Rocco, tonmajstorica: Nedjeljka Lambaša Milanov. Glume: Dubravka Ostojić, Krešimir Mikić, Katija Zubčić, Jasmin Telalović, Džimi Jurčec, Zdenka Marunčić, Vilim Matula, Davor Borčić, Ljiljana Zagorac i Branko Supek.

Četvrtak, 08.08.2019 18:00

Tanja Radović: „MREŽA

Tanja Radović: „MREŽA Distopijska radio-igra koja mit o Orfeju i Euridici smješta u (ne)daleku budućnost posve premreženu digitalnim sustavima i u kojoj je razlika između ljudi i kompjutorski generiranih bića nevidljiva i neosjetljiva. Što se u takvome svijetu događa s ljubavlju i mitom o ljubavi pokušava odgovoriti avatar Orfeja bačen u (ne)realnost Mreže. Režija: Stephanie Jamnicky. Redateljica: Stephanie Jamnicky. Dramaturginja: Katja Šimunić. Glazbena urednica: Franka Meštrović. Ton-majstor: Dubravko Robić.

Četvrtak, 01.08.2019 18:00

Davor Mojaš: „PLAMEN NOĆI“

Davor Mojaš: „PLAMEN NOĆI“ Impresionistička freska u kojoj se pojavljuju poznata povijesna lica kao George Sand, Frédéric Chopin, Théophile Gautier, Alexandre Dumas. Adam Mickiewicz, Victor Hugo i dr. U zanosu Chopinove glazbe Sandova i skladatelj na emotivnoj i intelektualističkoj ravni uživaju, razgovaraju i svjedoče o svojim odnosima u istodobno zamišljenom i stvarnom svijetu literature i glazbe. Režija: Katja Šimunić. Tonmajstorica: Marija Pečnik Kvesić. Glazbena urednica: Adriana Kramarić. Glume: Luka Dragić, Linda Begonja, Urša Raukar, Dunja Fajdić, Boris Bakal, Vjekoslav Madunić Premijera: 14. 7. 2016. Trajanje: 26 min 7 sek

Najave

Dina Vukelić: „One male stvari nakon polusna“

Četvrtak, 22.08.2019. 18:00 - 19:00

Dina Vukelić: „One male stvari nakon polusna“ Petodijelna dramska struktura u kojoj se pojavljuju Ona, Student, Djevojka, On, Sjena i kor Sanjara i Sanjarki, tematizira raznolika onirička stanja: nedostatak sna, ...

Vesna Mačković,Vedran Hleb, Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz: „INTENZITETI“
Četvrtak, 29.08.2019. 18:00 - 19:00

KVARTET
Četvrtak, 12.09.2019. 18:00 - 18:31

Sve najave
Poslušajte