Razgovor s povodom

Razgovor s povodom

Emisija svakog tjedna ugošćuje književnike, znanstvenike i umjetnike, koji predstavljaju svoje aktualne projekte i objavljene književne radove. Autor emisije: Andrija Tunjić. Urednica emisije: Manuela Frkić Žaja. .

Posljednje emisije

Ponedjeljak, 14.10.2019 10:30

Razgovor s Antonom Šuljićem

Zlo i dobro sastavni su dio našega života. Što nam je činiti da nad zlom prevlada dobro tema je razgovora sa svećenikom, teologom, pjesnikom, publicistom, glazbenikom i urednikom don Antonom Šuljićem. Don Šuljić rođen je 1955. u Novalji na otoku Pagu. Pjesme piše na hrvatskom standardu, rodnoj čakavici i na staroslavenskom. Autor je knjiga: Zagrebačka Biblija, Dodijavanje Bogu, Vjera kao pjesma, Radost na dnu duše, Sagraditi kuću, Za križem Kristovim, Čavli u ogradi, Misterij časa, Dobri menadžer; knjige poezije: Triptihon duše, Sidro duše, Vjerovati radosti -poetsko liturgijske meditacije, Nedovršine i Pinčokanje. Također je autor CD-a Za križem Kristovim i brojnih šansona vjerskog i zavičajnog karaktera. Urednica emisije je Manuela Frkić Žaja, a autor i voditelj razgovora Andrija Tunjić.

Nedjelja, 13.10.2019 16:03

Emisija 13.10.2019.

Hrvatski kazališni, televizijski i radiodramski redatelj Želimir Mesarić studirao je klasičnu filologiju i engleski jezik na Filozofskome fakultetu u Zagrebu i 1972. diplomirao kazališnu režiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Nakon uspješnih režija 1975. postao je stalnim redateljem Dramskoga kazališta Gavella u kojem je režirao Gartlic kajkavski; Carevu kraljevinu, A. Cesarca; Kruh , Č. Prica, Sablasnu sonatu, A. Strindberga, Amadeusa, P. Shaffera itd. U dosadašnjoj karijeri režirao je oko dvjesto režija u zagrebačkim kazalištima i družinama - Zagrebačko kazalište mladih, Komedija, Kerempuh, HNK, Histrioni, Iza zavjese - u Osijeku, Varaždinu, Rijeci, Splitu, Dubrovniku, Mariboru, Pečuhu, Celju. Bio je ravnatelj Drame osječkoga HNK-a 1992/3. i zagrebačkoga HNK-a; profesor glume na Akademiji dramske umjetnosti i sveučilištu Libertas u Zagrebu. Uprizorio je i dramatizirao romane: Orden, S. Čuića; Vuci, M. Cihlar Nehajeva; Kletvu A. Šenoe, režirao djela iz hrvatske dramske baštine; Povratak, S. Tucića; Mamino srce, J. Polić Kamov;Matijaš grabancijaš dijak ,T. Brezovački, Ljubica), A. Šenoe itd.. Režirao dramska djela suvremenih hrvatskih dramatičara D. Jelačića Bužimskog, S. Šnajdera, N. Škrabea itd. Također je režirao za televizijske i radio drame. Režija dramskog komada Mali noćni razgovori ljevice i desnice, nastalog prema istoimenom romanu Tihomira Dujmovića, koji na zanimljiv dramski i kazališni način predočava povijesne sukobe i polarizacije povod je i tema razgovora s redateljem Mesarićem. Urednica emisije je Manuela Frkić Žaja, a autor i voditelj razgovora Andrija Tunjić.

Ponedjeljak, 07.10.2019 10:30

Razgovor s Želimirom Mesarićem

Nedjelja, 06.10.2019 16:03

Emisija 06.10.2019.

Sugovornik Hrvoje Ivanković rođen je u Dubrovniku, a živi u Zagrebu. Po obrazovanju je dramaturg, a po pozivu kazališni kritičar, teatrolog i urednik. Autor i priređivač je monografija i knjiga: Joško Juvančić Jupa, Kazališno doba Pere Kvrgića, Marin Carić, Dubrovački libar Marka Uvodića Splićanina, Držić na Igrama - kronika tragom kritičkih zapisa i posljednje, Grad-pozornica Georgija Para. Radi na Hrvatskom radiju u Dramskom programu; urednik je više radijskih emisija, autor nekoliko dokumentarnih emisija te dobitnik dviju prestižnih radijskih nagrada; Prix Marulić i Prix Italia. Njegova nova knjiga Grad-pozornica Georgija Para, ljetos javnosti predstavljena na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama povod su i tema razgovora. Urednica emisije je Manuela Frkić Žaja, a autor i voditelj razgovora Andrija Tunjić.

Najave

Razgovor s povodom

Nedjelja, 20.10.2019. 16:03 - 16:35

Zlo i dobro sastavni su dio našega života. Što nam je činiti da nad zlom prevlada dobro tema je razgovora sa svećenikom, teologom, pjesnikom, publicistom, glazbenikom i urednikom don Antonom ...

Razgovor s Dubravkom Vrgoč
Ponedjeljak, 21.10.2019. 10:30 - 10:59

Sve najave
Poslušajte

Razgovor s Antonom Šuljićem
Ponedjeljak, 14.10.2019 10:30

Razgovor s Želimirom Mesarićem
Ponedjeljak, 07.10.2019 10:30

Hrvoje Ivanković
Ponedjeljak, 30.09.2019 10:30