Triptih

Triptih

Kritički osvrti na recentna zbivanja u sferi suvremenih vizualnih umjetničkih praksi, te povjesnoumjetničkih pojava i pojedinih autorskih opusa .

Emisija Triptih prati aktualna domaća i međunarodna zbivanja na prodručju vizualnih umjetnosti. To znači da njegujemo kritičko promišljanje, uglavnom u formi likovnokritičkoga osvrta, onoga što se trenutačno događa u galerijskim i svim ostalim izložbenim prostorima, da govorimo o raznolikom spektru suvremenih multimedijskih umjetničkih praksi, ali i da prezentiramo recentna promišljanja povijesnoumjetničkih pojava ili pojedinih umjetničkih opusa.

Posljednje emisije

Utorak, 13.10.2020 16:03

Organ vida, Deni Horvatić, Ana Opalić

U Triptihu govorimo o tri recentne fotografske izložbe: o Festivalu fotografije "Organ vida", izložbama "Scan" Denija Horvatića i "Martini" Ane Opalić. Likovni kritičari su Jelena Pašić, Bojan Krištofić i Ivana Mance.

Utorak, 06.10.2020 16:03

EPK Rijeka 2020 - Fiume Fantastika, Watergate, Empeduja Art Kamp

Programi Europske prijestolnice kulture - Rijeka 2020, uslijed poznatih okolnosti pandemije i posljedično smanjenja budžeta, znatno su reducirani. No ipak, u posljednje vrijeme znatno se aktivirao izložbeni program EPK-a. Za ovu emisiju Triptiha izdvojili smo tri umjetnička događaja, festival performansa "Art Kamp Empeduja", izložbu "Fiume Fantastika: Fenomeni grada", te prezentaciju "Watergate" koja je ostala tek u formi digitalne izložbe.

Utorak, 29.09.2020 16:03

EPK Rijeka 2020: Dopolavoro - Usijano more, Terra Efluviens, Oblomo

Komentiramo tri izložbe programskog pravca "Dopolavoro" Europske prijestolnice kulture, Rijeka 2020: međunarodnu izložbu "Usijano more", "Terra Effluviens" i interaktivnu instalaciju "Oblomo: zaposlen lijenošću".