Emisija 12.05.2018.

Subotnja matineja Subotnja matineja
Udaraljkaš Christoph Sietzen © Bartek Barczyk Udaraljkaš Christoph Sietzen © Bartek Barczyk
Gudački kvartet Belcea © Bartek Barczyk Gudački kvartet Belcea © Bartek Barczyk
Dirigent Manfred Honeck © Bartek Barczyk Dirigent Manfred Honeck © Bartek Barczyk
Blokflautist Stefan Temmingh © Bartek Barczyk Blokflautist Stefan Temmingh © Bartek Barczyk
Pijanist Szymon Nehring © Bartek Barczyk Pijanist Szymon Nehring © Bartek Barczyk
Flautist Yuan Yu © Bartek Barczyk Flautist Yuan Yu © Bartek Barczyk
Simfonijski orkestar Poljskoga nacionalnog radija © Bartek Barczyk Simfonijski orkestar Poljskoga nacionalnog radija © Bartek Barczyk

Ovotjednu emisiju u cijelosti posvećujemo Međunarodnim nagradama za klasičnu glazbu - ICMA: u prvome dijelu donosimo snimku svečanoga koncerta održanog u Katowicama nakon dodjele nagrada 6. travnja.

Na početku donosimo snimku svečanoga koncerta dodjele Međunarodnih nagrada za klasičnu glazbu (ICMA), koji je održan u zgradi Simfonijskog okrestra Poljskoga radija iz Katowica 6. travnja. Koncertom je ravnao šef-dirigent poljskoga radijskog orkestra, Alexander Liebreich, ali i Manfred Honeck, kojem je dodijeljena nagrada umjetnika godine. Nastupaju ovogodišnji dobitnici nagrada ICMA u različitim kategorijama: udaraljkaš Christoph Sietzman, Gudački kvartet Belcea, blokflautist Stefan Temmingh uz Barokni orkestar {oh!} iz Katowica i pijanist Szymon Nehring. Na programu su djela Dormana, Janáčeka, Dvořáka, Lutoslawskog, Telemanna, Nielsena i Szymanowskog.

Same nagrade, proces njihova izbora i kriterije po kojima se bira mladi umjetnik godine objasnit će članica žirija, predstavnica Hrvatske radiotelevizije, muzikologinja Sanda Vojković.

U posljednjem dijelu emisije donosimo snimke s albuma dobitnika Međunarodnih nagrada za klasičnu glazbu, koji su nagrađivani tijekom prošlih godina, poput Pjesme nad pjesmama Komornog zbora iz Namura ili glazbe Gabriela Fauréa u izvedbi Pariškoga orkestra.

O emisiji Subotnja matineja

Subotnja matineja je emisija posvećena najboljim i najomiljenijim klasičnim glazbenim ostvarenjima. Težište je istovremeno na skladateljima i izvođačima, pri čemu u središnjem dijelu emisije možemo čuti i razgovor o aktualnom glazbenom događaju.

Pročitaj više

Subotnja matineja
Subotnja matineja

HRT – HR 3 — Glazba, kultura, umjetnost, književnost, film

Subotnja matineja je emisija posvećena najboljim i najomiljenijim klasičnim glazbenim ostvarenjima. Težište je istovremeno na skladateljima i izvođačima, pri čemu u središnjem dijelu emisije možemo čuti i razgovor o aktualnom glazbenom događaju.

Sljedeća emitiranja

Subota, 22.12.2018. 07:05 - 09:55

Subota, 29.12.2018. 07:05 - 09:55

Poslušajte

Emisija 15.12.2018.
Subota, 15.12.2018 07:05