Emisija 15.05.2019.

Emisija 15.05.2019.

Na Svjetskim danima Nove glazbe Međunarodnog društva za suvremenu glazbu (ISCM) koji se od 2. do 10. svibnja održavao u estonskome Talinu Hrvatsku su predstavljale skladateljice Margareta Ferek Petrić sa skladbom ''Ištarata za čembalo solo'' i Ana Horvat s instalacijom ''Music score'' te delegatkinja hrvatske sekcije ISCM-a, muzikologinja Nina Čalopek. Potonje dvije ugošćujemo u Svijetu glazbe gdje razgovaramo o značaju i njihovim iskustvima s tog prestižnog međunarodnog festivala. Suvremenoj glazbi posvećujemo i središnji dio emisije. Mnogi ansambli i orkestri svoje su sezone počeli već privoditi kraju, pa tako i Cantus Ansambl koji će svoj posljednji ovosezonski koncert održati u ponedjeljak, 20. svibnja u zagrebačkoj Laubi. Pod nazivom ''From Russia with Love'', predstavit će pet ruskih skladateljica i skladatelja različitih generacija, estetika i skladateljsko-tehničkih strategija. U razgovoru nam se pridružuju solistice koncerta, sopranistica Marta Schweiger i pijanistica Srebrenka Poljak. Zagrebački solisti svoju jubilarnu 65. sezonu u Hrvatskome glazbenom zavodu obilježavaju mnogobrojnim koncertima i gostovanjima. Jedan od atraktivnih koncerata u nizu na programu je ove subote, 18. svibnja i to pod nazivom ''Karneval životinja'', a na kojem će se Zagrepčanima predstaviti u svijetu poznat pijanistički dvojac koji čine Nijemac Florian Koltun i Kineskinja Xin Wang. Koncert s popularnim djelom Camillea Saint-Saensa, a na kojemu će se izvesti još i skladbe Mozarta te Boccherinija, najavljujemo uz producenticu ansambla, Mariju Tonković. Autorice: Tanja Halužan i Jana Haluza Urednica: Jana Haluza

O emisiji Svijet glazbe

Svijet glazbe emisija je u kojoj se otvara platforma za razgovore, okrugle stolove, prezentacije, ankete i koncertne interpretacije uživo u studiju Trećeg programa Hrvatskoga radija.

Pročitaj više

Svijet glazbe
Svijet glazbe

HRT – HR 3 — Glazba, umjetnost

Svijet glazbe emisija je u kojoj se otvara platforma za razgovore, okrugle stolove, prezentacije, ankete i koncertne interpretacije uživo u studiju Trećeg programa Hrvatskoga radija.

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 28.08.2019. 11:00 - 13:00

Srijeda, 04.09.2019. 11:00 - 13:00