Hrvatski radio

Treći program

Europski mozaik

06.11.2022.

20:28

Autor: Davor Schopf

 Koordinatori projekta "Škola tradicijskog pjevanja – Zapjevajmo kako su nas učili za odrasle", u sklopu programa ERASMUS+

Koordinatori projekta "Škola tradicijskog pjevanja – Zapjevajmo kako su nas učili za odrasle", u sklopu programa ERASMUS+

Foto: Udruga Kastav / Udruga Kastav

EUROPSKI MOZAIK
HR 3, Život glazbe, 11. 11. 2022., 16:30 - 18:00

Naš današnji glazbeni zemljovid obuhvaća Bugarsku, Finsku, Češku i Austriju u kojoj jedan projekt okuplja još sudionike iz Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Najavljujemo gostovanje Sofijske filharmonije, s dirigentom Najdenom Todorovom i violinistom Veskom Eškenazijem, u Dvorani Lisinski u Zagrebu, u ciklusu Lisinski subotom, 26. studenoga, točno na 90. rođendan Sofijske filharmonije.

Zatim najavljujemo Festival komorne glazbe Rusk u Pietarsaariju, u zapadnoj finskoj pokrajini Ostrobotniji, koji se održava od 22. do 26. studenoga.

Gradsko kazalište u Brnu jedno je od istaknutih europskih središta mjuzikla. Upoznajemo vas s njegovom velikom mjuzikalskom produkcijom.

Projekt Škola tradicijskog pjevanja – Zapjevajmo kako su nas učili za odrasle odvija se u sklopu programa ERASMUS+ , unutar ključne aktivnosti područja obrazovanja odraslih. Sredinom listopada u austrijskom gradu Schandorfu/Čembi, u Gradišću, na 3. transnacionalnom partnerskom sastanku okupili su se predstavnici svih parterskih organizacija toga projekta iz Austrije, Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, pod koordinatorskim vodstvom Udruge Kanat iz Kastva.

Priloge su pripremili Ana Unkić i Davor Schopf.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Europski mozaik

Wolfgang Sawallisch

Emisija

Život glazbe

Unutar Života glazbe odvijaju se sadržajno različiti ciklusi – Ranoglazbeni punkt, Glazba i grad, Riječ je glazba je riječ, Skladatelj - naš suvremenik, Glazba srednjeg vijeka, Glazba 20. stoljeća, Glazba iz knjiga, Povijesne i koncertne studijske snimke HR-a, Europski glazbeni mozaik…

Poslušajte u Slušaonici