Hrvatski radio

Treći program

Operni gala koncert Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskoga radija

17.09.2022.

16:08

Autor: Zrinka Matić

HNK u Zagrebu

HNK u Zagrebu

Foto: HNK u Zagrebu / /

U izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskoga radija možete pratiti prvi koncert u novoj sezoni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, operni gala koncert na kojem će nastupiti solisti, Zbor i Orkestar Opere HNK Zagreb. Događaj će uveličati i nastup svjetski slavnog tenora Piotra Beczałe, čiji nastupi pune najuglednije svjetske operne kuće, kao i hrvatskog međunarodno proslavljenog dirigenta, Ivana Repušića

Snimku prijenosa koncerta možete poslušati u sklopu emisije Opera na Trećem.

Piotr Beczała, tenor

Piotr Beczała, tenor

Foto: Johannes Ifkovits / /

Piotr Beczała izvest će niz najljepših arija svog repertoara, Quando le sere al placido iz opere Luisa Miller G. Verdija, Ariju o cvijetu iz Bizetove Carmen, Come un bel dì di maggio iz opere Andrea Chenier Umberta Giordana, a pridružuje im i ariju Zorko moja iz opere Porin Vatroslava Lisinskog. Zajedno sa solistima i zborom HNK otpjevat će i niz opernih ulomka i ansambl scena: završni sekstet 1. čina opere Lucia di Lammermoor G. Donizettija, ljubavni duet Amelie i Riccarda iz Krabuljnog plesa G. Verdija, u kojem će nastupiti s primadonom HNK Zagreb, sopranisticom Lanom Kos, kvartet iz opere Rigoletto, u kojem mu se pridružuju sopranistica Marija Kuhar Šoša, mezzosopranistica Emilia Rukavina i operni prvak Ljubomir Puškarić, te završnu fugu iz opere Falstaff. Očekuju nas još i ulomci iz opera Faust Ch. Gounoda, Puritanci V. Bellinija, Hoffmannove priče J. Offenbacha te Figarov pir W. A. Mozarta. Na sceni HNK prodefilirat će niz stalnih i gostujućih solista zagrebačke operne scene – uz već spomenute, operni nacionalni prvaci Luciano Batinić i Dubravka Šeparović Mušović, prvaci opere Valentina Fijačko Kobić, Ivana Lazar, Ozren Bilušić, Stjepan Franetović, Davor Radić i Siniša Štork, kao i gosti Helena Lucić ŠegoDomagoj Dorotić, Filip Filipović i Davor Nekjak

Ivan Repušić, dirigent

Ivan Repušić, dirigent

Foto: Damil Kalogjera / /

Tijekom stanke prijenosa, čiju ćemo snimku u cijelosti objaviti na Slušaonici Trećeg programa nakon izravnog emitiranja, donosimo razgovore s novom intendanticom HNK Zagreb, dr. sc. Ivom Hraste Sočo, tenorom Piotrom Beczałom i ulomak iz razgovora s maestrom Ivanom Repušićem, koji u cijelosti možete poslušati u sklopu ovog članka.

Razgovor s dirigentom Ivanom Repušićem

Razgovor s maestrom Ivanom Repušićem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Opera na Trećem

Subotnja večer rezervirana je za operu uz atraktivni program iz najelitnijih svjetskih opernih kuća. Svakog tjedna možete uživati u izvedbama iz milanske Scale, Metropolitan Opere, pariške Opere, Bečke državne opere i mnogih drugih.

Poslušajte u Slušaonici