Hrvatski radio

Treći program

Područje bez signala

21.01.2022.

15:11

Autor: Josip Grozdanić

Od ponedjeljka, 27. prosinca na Prvom

Od ponedjeljka, 27. prosinca na Prvom

Foto: Područje bez signala / serija

Ponedjeljkom navečer na Prvom programu HTV-a trenutačno se prikazuje nova domaća dramska hit-serija. Riječ je o „Području bez signala”, šestodijelnoj seriji temeljenoj na hvaljenom i nagrađivanom istoimenom romanu književnika Roberta Perišića. „Područje bez signala” režirao je Dalibor Matanić, ujedno i sukreator serije, uz Ankicu Jurić Tilić koja je i producentica projekta.

O romanu Roberta Perišića vrlo se pohvalno pisalo i u uglednim svjetskim medijima poput The New York Timesa i Publishers Weeklyja, a priča romana kao i serije odigrava se u izmišljenom provincijskom gradiću N(uštinu). To je nekadašnja industrijska sredina čije će mještane iz letargije trgnuti rodbinski povezani zagrebački poduzetnici Oleg (René Bitorajac) i Nikola (Krešimir Mikić), koji u mjestu planiraju obnoviti nekad intenzivnu proizvodnju turbina.

Buđenje nade u novi prosperitet prilika je da se čitateljima romana i gledateljima serije predstavi galerija zanimljivih, slojevitih i životnim dramama obilježenih likova u čijim se sudbinama mnogi mogu prepoznati. O romanu i seriji „Područje bez signala” u emisiji razgovaramo s redateljem i suautorom serije Daliborom Matanićem, s producenticom i također suautoricom serije Ankicom Jurić Tilić te s književnikom Robertom Perišićem, autorom romana na kojem je serija temeljena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Filmomanija

Tematska emisija koja se bavi aktualnostima i osobitim značajkama iz svijeta filma i usko srodnih područja poput animacije, festivalskih politika i televizijskih sadržaja, velikih filmskih obljetnica i filmologije...

Poslušajte u Slušaonici