Hrvatski radio

Treći program

18:06 / 18.02.2022.

Autor: HRA

Spisateljica, kritičarka, aktivistica

Nataša Govedić

Nataša Govedić

Foto: Hrvatsko društvo pisaca / HDP

Žena koja uvijek govori nešto novo

Nataša Govedić je gošća Ivice Prtenjače u emisiji Moj izbor koja je na rasporedu u petak u 18 00 sati.


Spisateljica, profesorica, teatrologinja, kritičarka. Urednica, aktivistica, retoričarka, stilistica. Dramaturginja, autorica, izvođačica. Neumorna istraživačica i neustrašiva polemičarka. Zanima ju feminizam. Potom kazalište, društvo, ples, kreativnost, mladost, djetinjstvo, sloboda. Već je dvadesetpet godina na kulturnoj sceni, često snoseći posljedice vlastitog angažmana. Nedostaje njezina istaknutija uloga u javnosti. 


Poznajemo ju preko rada u Zarezu, kritika u Novom listu, uredničkog djelovanja u časopisu Treća Centra za ženske studije. Bliska je studentima Filozofskog fakulteta i Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, gdje djeluje kao profesorica ali i teoretičarka čije su knjige obavezni dio ispitne literature. Sudjelovala u scenskim projektima. Ne podnosi mainstream. Okušala se i kao spisateljica knjiga za djecu.


Treći program HRA ugošćuje Natašu Govedić povodom njezine najnovije knjige naslovljene "Stil za stil: živa rampa adapt-autorstva", objavljene početkom 2022. u u izdanju Hrvatskog centra ITI.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

5 dana

Europski mozaik

Teatro Verdi u Trstu