Najave: Euroclassic Notturno

Subota, 20.07.2019 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela programa izdvajamo dva češka djela - Simfoniju u F-duru Františeka Jiráneka i Koncert za violončelo u C-duru Antonína Krafta. U dva sata poslušajte snimku koncerta što ga je Simfonijski orkestar Guangzhoua održao u matičnome gradu 3. veljače prošle godine - Huan Jing ravnala je izvedbama Bartókova Čudesnog mandarina i Mahlerove Četvrte simfonije. U trećemu dijelu možete čuti i Pendereckijev Concerto grosso za tri violončela i orkestar te Telemannovu dansku kantatu Raširi, Gospodine, sjeme svoje riječi.

Nedjelja, 21.07.2019 00:00

Euroclassic Notturno

U prvome dijelu emisije možete, među ostalim, čuti Brahmsovu Tužaljku te Španjolsku suitu Isaaca Albeníza. U dva sata poslušajte kako koje Simfonijski orkestar Slovenske radiotelevizije glazbovao u Ljubljani 16. studenog 2017. - izvedbama djela Beethovena i Šostakoviča ravnao je Benjamin Schmid. Iz trećega dijela izdvajamo Mozartov Adagio i fugu u c-molu te Sonatinu za klarinet i klavir Bohuslava Matinůa.

Ponedjeljak, 22.07.2019 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo Koncert za trombon i vojni orkestar Nikolaja Rimski-Korsakova te Beethovenovu Drugu simfoniju. U dva sata poslušajte kako je Vroclavska filharmonija glazbovala u matičnome gradu 17. rujna 2016. - Andrzej Borejko ravnao je izvedbama djela Góreckog i Šostakoviča. U trećemu dijelu poslušajte i More Paula Gilsona te Pendereckijeve Davidove psalme.

Utorak, 23.07.2019 00:00

Euroclassic Notturno

U prvome dijelu emisije možete, među ostalim, čuti De profundis Mikolajusa Čiurlionisa i originalnu verziju Schumannove Četvrte simfonije. U dva sata poslušajte kako je ansambl Tenebrae glazbovao u Torroelli de Montgrí 8. kolovoza prošle godine - pod vodstvom Nigela Shorta izvedene su Missa de Batalla Joana Cererolsa i Rekvijem Tomasa Luisa de Victorije. Iz trećega dijela izdvajamo Suitu Kalevala Uuna Klamija i integralnu izvedbu Šostakovičevih Preludija op. 34 u interpretaciji pijanista Igora Levita.

Srijeda, 24.07.2019 00:00

Euroclassic Notturno

Prvi dio programa uokviruju Berliozova uvertira Rimski karneval i Bachova kantata Navečer te iste subote. Drugi dio posvećen je koncertu što su ga Kvartet Cosmos i njegovi gosti održali u Vilabertranu 24. kolovoza prošle godine - na programu su Mendelssohnov Drugi gudački kvartet te Schubertov Oktet u F-duru.

Četvrtak, 25.07.2019 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo Simfoniju u D-duru François-Josepha Gosseca te Cantus Arcticus Einojuhanija Rautavaare. U drugome dijelu poslušajte snimku koncerta što su ga tenor Jan van Elsacker i ansambl United Continuo održali u Poznaňu 7. studenog 2014. - program je većim dijelom posvećen skladbama Andree Falconierija. U trećemu dijelu možete čuti i Mahlerovu Četvrtu simfonijuu G-duru te Villanellu za rog i orkestar Paula Dukasa.

Petak, 26.07.2019 00:00

Euroclassic Notturno

U prvome dijelu programa poslušajte Sonatu za klarinet u Es-duru Camillea Saint-Saënsa i Klavirski trio u F-duru Johanna Nepomuka Hummela. U dva sata poslušajte snimku recitala umjetničkih pjesama što su ga sopranistica Susanna Puig i bariton Benjamin Appl održali u Barceloni 27. studenog 2017. Iz trećega dijela izdvajamo dva engleska djela - Koncert za violinu i orkestar Williama Waltona te suitu More Franka Bridgea.

Subota, 27.07.2019 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela programa izdvajamo dvije zborske skladbe - Dođi Duše Presveti Ruth Watson Henderson i Tajnu rijeke Strume Petka Stajnova. U dva sata poslušajte snimku koncerta što ga je Simfonijski orkestar Slovenske radiotelevizije održao u Ljubljani 22. veljače prošle godine - Pablo Gonzalez ravnao je izvedbama djela Felixa Mendelssohna i Gustava Mahlera. U trećemu dijelu možete čuti i Bachovu kantatu Vinite se veselo i Prvi gudački kvartet Györgya Ligetija.

Nedjelja, 28.07.2019 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela programa izdvajamo Božićne responzorije Michaela Haydna te Suitu na danske narodne pjesme Percyja Graingera. U drugome dijelu poslušajte snimku koncerta što ga je Ansambl Hexagon održao u švicarskom Andermatttu 29. ožujka prošle godine - na programu su djela Holsta, Prokofjeva, Rushtona i Connessona. U trećemu dijelu možete čuti i Lullyjevu Suitu iz "Građanina plemića" te Uvertiru "U Italiji" Karla Goldmarka.

Ponedjeljak, 29.07.2019 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela programa izdvajamo simfonijsku pjesmu Kanteletar Armasa Järnefelta i Koncert za trubu Johna Carmichaela. U dva sata poslušajte snimku koncerta što ga je Orkestar Minnesote održao u Sowetu 17. kolovoza prošle godine - Osmo Vänskä ravnao je izvedbama djela Sibeliusa, Bernsteina i Beethovena, ali i nekoliko suvremenih južnoafričkih skladatelja. U trećemu dijelu možete čuti i Rapsodiju za orkestar Veselina Stojanova te Dvadesettreći psalam Jana Pieterszoona Sweelincka.

Utorak, 30.07.2019 00:00

Euroclassic Notturno

U prvome dijelu emisije poslušajte, među ostalim, Elgarove Morske slike te Rahmanjinovljeve Varijacije na Corellijevu temu. Drugi dio posvećen je snimci koncerta francuske komorne glazbe, održanog na Festivalu u Kuhmu 17. srpnja prošle godine - na programu su skladbe Saint-Saënsa, Debussyja, Berlioza i Boulanger. Iz trećega dijela izdvajamo Sibeliusovu Drugu simfoniju u D-duru te Dvije elegije Allana Petterssona

Srijeda, 31.07.2019 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela programa izdvajamo Svečanu glazbu Grada Beča Richarda Straussa i Izletničku suitu Jean Coulthard. U drugome dijelu poslušajte snimku koncerta što ga je Orkestar Zapadnonjemačkoga radija održao u Kölnu 23. siječnja 2015. - John Mauceri ravnao je izvedbama djela Schönberga, Hindemitha, Weilla i Korngolda. U trećemu dijelu možete čuti i Brahmsov Prvi gudački kvartet u c-molu te ulomke iz opere Talestrida, amazonska kraljica Marije Antonije Walpurgis.


Euroclassic Notturno
Euroclassic Notturno

HRT – HR 3 — Glazba

Noćni glazbeni program "Euroclassic Notturno" zajednički je projekt niza zemalja članica Europske radiodifuzijske unije. Glazbu odabire BBC iz arhiva zvučnih zapisa javnih radija uključenih u projekt.

Najave

Euroclassic Notturno

Subota, 20.07.2019. 00:00 - 06:00

Iz prvoga dijela programa izdvajamo dva češka djela - Simfoniju u F-duru Františeka Jiráneka i Koncert za violončelo u C-duru Antonína Krafta. U dva sata poslušajte snimku koncerta što ga ...

Euroclassic Notturno
Nedjelja, 21.07.2019. 00:00 - 06:00

Euroclassic Notturno
Ponedjeljak, 22.07.2019. 00:00 - 06:00

Sve najave