Najave: Euroclassic Notturno

Petak, 24.05.2019 00:00

Euroclassic Notturno

Noćašnji program u cijelosti će biti posvećen obilježavanju bugarskog nacionalnog praznika, Dana bugarske prosvjete i kulture i slavenske pismenosti, uza snimke interpretacija bugarskih glazbenika. U prvome dijelu možete, među ostalim, čuti Bachovu Toccatu i fugu u d-molu u orkestraciji Leopolda Stokowskog i Koncertni stavak za harfu i orkestar Gabriela Piernéa. U dva sata poslušajte kako je Simfonijski orkestar Bugarskoga radija glazbovao u Sofiji 8. lipnja prošle godine - pod ravnanjem Konstantina Ilievskog izvedena su djela Brucknera, Straussa i Mahlera. Iz trećega dijela izdvajamo Skandinavsku suitu Panče Vladigerova i Treći gudački kvartet na staru bugarsku temu Marina Goleminova.

Subota, 25.05.2019 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela programa izdvajamo Misu "Durch Adams Fall" Christopha Bernharda i Dvorske plesove iz Brittenove Gloriane. U dva sata poslušajte snimku koncerta komorne glazbe održanog u povodu Hispanskoga dana u Bukureštu 9. listopada prošle godine- na programu su djela niza španjolskih autora, ali i Béle Bartóka i Johannesa Brahsma. U trećemu dijelu možete čuti i Irsku simfoniju Arthura Sullivana te Chopinove Preludije op. 28 u interpreciji Cédrica Tiberghiena.

Nedjelja, 26.05.2019 00:00

Euroclassic Notturno

U prvome dijelu emisije poslušajte, među ostalim, Ezopovu gozbu Charles-Valentina Alkana i Nonet u F-duru Louisa Spohra. U dva sata donosimo snimku koncerta što ga je Orkestar mladih Europske unije održao u Londonu 19. kolovoza prošle goddine - Gianandrea Noseda ravnao je izvedbama djela Agate Zubel, Chopina i Čajkovskog. Iz trećega dijela izdvajamo dva hrvatska djela - Pet međimurskih pjesama Vladimira Ruždjaka i Travanj je najokrutniji mjesec Marka Ruždjaka.


Euroclassic Notturno
Euroclassic Notturno

HRT – HR 3 — Glazba

Noćni glazbeni program "Euroclassic Notturno" zajednički je projekt niza zemalja članica Europske radiodifuzijske unije. Glazbu odabire BBC iz arhiva zvučnih zapisa javnih radija uključenih u projekt.

Najave

Euroclassic Notturno

Petak, 24.05.2019. 00:00 - 06:00

Noćašnji program u cijelosti će biti posvećen obilježavanju bugarskog nacionalnog praznika, Dana bugarske prosvjete i kulture i slavenske pismenosti, uza snimke interpretacija bugarskih glazbenika. U prvome dijelu možete, među ostalim, ...

Euroclassic Notturno
Subota, 25.05.2019. 00:00 - 06:00

Euroclassic Notturno
Nedjelja, 26.05.2019. 00:00 - 06:00

Sve najave