Najave: Euroclassic Notturno

Nedjelja, 21.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

U prvome dijelu programa poslušajte Mozartov Koncert za fagot u B-duru te Brahmsov Drugi gudački sekstet u G-duru. U dva sata na red dolazi snimka koncerta održanog u zagrebačkom Muzeju Mimara 3. svibnja prošle godine - Zbor HRT-a pod ravnanjem je Tončija Bilića izveo kantatu Zapečaćeni anđeo Rodiona Ščedrina. Iz trećega dijela izdvajamo Bachovu Treću sonatu za violinu solo u C-duru i Beethovenovu Mjesečevu sonatu.

Ponedjeljak, 22.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

U prvome dijelu emisije možete čuti, među ostalim, Smetanin Sonatni stavak za dva klavira osmeroručno i Schumannovu Rajnsku simfoniju. U dva sata poslušajte snimku koncerta što su ga violinist Razvan Stoica i pijanistica Andrea Stoica održali u Bukureštu 14. veljače ove godine - na programu su virtuozna djela autora u rasponu od Paganinija do Piazzolle. Iz trećega dijela izdvajamo Stravinskijeva Petrušku i Lisztovu Parafrazu na Verdijeva Rigoletta.

Utorak, 23.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo Chaconne za klavir Carla Nielsena i Haydnovu kantatu Oluja. U dva sata poslušajte snimku koncerta što ga je Trio con Brio iz Kopenhagena održao u njemačkom Durenu 22. siječnja ove godine - na rasporedu su klavirska trija Haydna, Smetane, Schuberta i Dvořáka. U trećemu dijelu možete čuti i Beethovenov Treći klavirski koncert te kantatu Zvona Sergeja Rahmanjinova.

Srijeda, 24.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

Iz prvoga dijela programa izdvajamo Ligetijevih Šest bagatela za puhački kvintet i kantatu Proljetna noć Wilhelma Stenhammara. Drugi je dio posvećen koncertu što ga je Simfonijski orkestar Bugarskoga nacionalnog radija održao u Sofiji 24. veljače prošle godine - Radoslaw Szulc ravnao je izvedbama djela Lazarova, Beethovena i Rahmanjinova. U trećemu dijelu možete čuti i Šostakovičev Osmi gudački kvartet u c-molu te Suitu iz Stravinskijeve Žar ptice.

Četvrtak, 25.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

U prvome dijelu emisije poslušajte Četiri moteta na gregorijanske teme Mauricea Durufléa i Haydnovu Devedesetsedmu simfoniju u C-duru. Koncertni termin u dva sata rezerviran je za snimku nastupa Komornoga orkestra Rumunjskoga radija u Bukureštu 28. veljače ove godine - Christoph Adt ravnao je izvedbama djela Mozarta, Haydna i Čajkovskog.

Petak, 26.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

U prvome dijelu emisije poslušajte, među ostalim, Beethovenovu Petu klavirsku sonatu u c-molu i Fantaziju na dvije ruske teme Nikolaja Rimski-Korsakova. U dva sata na rasporedu je snimka koncerta što ga je ansambl Vox Luminis pod vodstvom Lionela Meuniera održao u Wroclawu 7. rujna 2016. - na programu su moteti skladatelja iz obitelji Bach. Iz trećega dijela izdvajamo Čajkovskijeva Godišnja doba i Suitu na šest švicarskih napjeva Rolfa Liebermanna.

Subota, 27.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

U prvome dijelu programa možete čuti Elegiju Johna Corigliana i Telemannovu kantatu Nedužnost i čista savjest. U dva sata poslušajte kako je niz mladih rumunjskih glazbenika 15. siječnja ove godine u Bukureštu obilježio Nacionalni dan kulture, izvodeći djela rumunjskih skladatelja. Iz trećega dijela izdvajamo dva skandinavska djela - Neugasivu simfoniju Carla Nielsena i Sonatu za klavir četveroručno u f-molu Erika Gustafa Geijera.

Nedjelja, 28.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

U noćašnjem, zbog prelaska na zimsko računanje vremena iznimno sedmosatnog program, iz prvoga dijela izdvajamo Obećanu zemlju Armasa Järnefelta i Berliozovu Uvertiru Waverley. U trosatnom drugom dijelu poslušajte, među ostalim, i snimku recitala što su ga violinist Volkhard Steude i pijanistica Catalina Butcaru održali u Bukureštu 12. travnja ove godine - predstavili su se djelima Beethovena, Schumanna, Chaussona, Brahmsa i Mahlera. U trećemu dijelu možete čuti i dvije suite - iz Aladdina Carla Nielsena te iz Rameauova Dardana.


Euroclassic Notturno
Euroclassic Notturno

HRT – HR 3 — Glazba

Noćni glazbeni program "Euroclassic Notturno" zajednički je projekt niza zemalja članica Europske radiodifuzijske unije. Glazbu odabire BBC iz arhiva zvučnih zapisa javnih radija uključenih u projekt.

Najave

Euroclassic notturno

Nedjelja, 21.10.2018. 00:00 - 06:00

U prvome dijelu programa poslušajte Mozartov Koncert za fagot u B-duru te Brahmsov Drugi gudački sekstet u G-duru. U dva sata na red dolazi snimka koncerta održanog u zagrebačkom Muzeju ...

Euroclassic notturno
Ponedjeljak, 22.10.2018. 00:00 - 06:00

Euroclassic notturno
Utorak, 23.10.2018. 00:00 - 06:00

Sve najave