Najave: Izlog sadašnjice

Srijeda, 21.04.2021 20:00

Izlog sadašnjice: Glazbeni dani u Donaueschingenu 2020 (2)

Izlog sadašnjice u nizu dviju emisija predstavlja prošlogodišnje izdanje najstarijeg festivala suvremene glazbe - Glazbeni dani u Donaueschinegnu koji će ove godine u listopadu proslaviti svoj 100. rođendan. Druga emisija donosi koncert otvorenja na kojem je Simfonijski orkestar Jugozapadnonjemačkog radija pod ravanjem Titusa Engela donio program autora srednje i mlađe generacije. To su Klaus Lang, Cathy Milliken, Lula Romero, Oliver Schneller i Mica Levi - a autori su posebno za taj koncert skladali orkestralne minijature za smanjeni sastav orkestra kakav su zahtijevale epidemiološke mjere. U drugome dijelu emisije donosimo koncert pjevačice Elaine Mitchener koja je nastupila uz sastav MAM - Manufaktur für aktuelle Musik. Autori glazbe ovog koncerta su Jason Yarde, Matana Roberts, George Lewis, Laura Hiendl i Tansy Davies a raspored uključuje i improvizacijske odsjeke.


Izlog sadašnjice
Izlog sadašnjice

HRT – HR 3 — Glazba, kultura

Ciklus koji više od 25 godina prati suvremenu glazbu kroz festivale (u Hrvatskoj i inozemstvu, putem razmjene EBU). Najnovije skladbe, praizvedbe, poznati i veliki festivali suvremene glazbe, ali i mali alternativni festivalski projekti.

Najave
Izlog sadašnjice: Glazbeni dani u Donaueschingenu 2020 (2)

Izlog sadašnjice: Glazbeni dani u Donaueschingenu 2020 (2)

Srijeda, 21.04.2021. 20:00 - 22:00

Izlog sadašnjice u nizu dviju emisija predstavlja prošlogodišnje izdanje najstarijeg festivala suvremene glazbe - Glazbeni dani u Donaueschinegnu koji će ove godine u listopadu proslaviti svoj 100. rođendan. Druga emisija ...

Sve najave