Najave: Putovi hrvatske glazbe

Petak, 14.12.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Put povijesti hrvatske glazbe za dvije violine

Ciklus Putovi hrvatske glazbe nastavlja temat put povijesti svoje 19. sezone predstavljanjem odabira hrvatske glazbe za dvije violine, kako su je na nosaču zvuka intrigantnog naslova "Lorenzo & Simione" objavili violinisti obitelji Krpan - otac Anđelko i sin Martin. Uz priču o njihovim glazbalima koja je izradio isti majstor, te im nadjenuo spomenuta imena, do priče o muziciranju u tako osjetljivom paru koji dvije violine čine u duetima iz povijesti hrvatske glazbe, ali i partiturama naših suvremenika - od Miroslava Šlika do Stanka Horvata, Anđelka Klobučara i Borisa Papandopula te Nenada Firšta. U emisiji ćemo se glazbom prisjetiti i uputiti pozdrav u vječnost dragom profesoru i vrsnom hrvatskom hornistu Preradu Detičeku koji nas je napustio prošle subote, ostavivši duboke tragove u hrvatskom glazbenom stvaralaštvu, kao pedagog ali i poticatelj i prvi interpret brojnih komornih i koncertantnih partitura hrvatskih skladatelja.


Putovi hrvatske glazbe
Putovi hrvatske glazbe

HRT – HR 3 — Glazba, kultura, talk show

Emisija pokrenuta godine 2000. posvećena je hrvatskoj glazbi i glazbenicima, uz aktualnosti i glavne teme zbivanja u hrvatskom glazbenom okruženju. U talk show formatu ugošćuje uživo skladatelje, tumače glazbe i sve posrednike koji čine glazbenu sredinu našeg prostora. Povremeno se emitira izvan studija, ili u formatu dokumentarne reportaže.

Najave

Putovi hrvatske glazbe: Put povijesti hrvatske glazbe za dvije violine

Petak, 14.12.2018. 11:00 - 13:00

Ciklus Putovi hrvatske glazbe nastavlja temat put povijesti svoje 19. sezone predstavljanjem odabira hrvatske glazbe za dvije violine, kako su je na nosaču zvuka intrigantnog naslova "Lorenzo & Simione" objavili ...

Sve najave