Najave: Stvarnost prostora

Srijeda, 30.09.2020 16:03

Elke Krasny: Arhitektura i skrb

Nastavljamo ciklus autora Frane Petra Zovka. Ciklus smo započeli temom održavanja u arhitekturi, a u drugom dijelu bavimo se arhitekturom i skrbi u širem smislu. U današnjoj emisiji možete poslušati esej "Arhitektura i skrb" ("Architecture and Care"), autorice Elke Krasny. Esej je izvorno objavljen u knjizi "Kritička skrb: Arhitektura i urbanizam za uništeni planet", urednica Angelike Fitz i Elke Krasny, otisnutoj 2019. godine u suradnji bečkog Architekturzentruma i nakladničke kuće The MIT Press.

Srijeda, 07.10.2020 16:03

Stephen Graham i Nigel Thrift: Izvan pogona – Razumijevanje popravaka i održavanja, I. dio

Ovom emisijom nastavljamo ciklus autora Frane Petra Zovka. I dalje se bavimo temom održavanja, a u nastavku možete poslušati jedan od temeljnih tekstova tog područja, članak "Izvan pogona: Razumijevanje popravaka i održavanja" ("Out of Order: Understanding Repair and Maintenance") autora Stephena Grahama i Nigela Thrifta.

Srijeda, 14.10.2020 16:03

Stephen Graham i Nigel Thrift: Izvan pogona – Razumijevanje popravaka i održavanja, II. dio

Nastavljamo ciklus autora Frane Petra Zovka. I dalje se bavimo temom održavanja, a u današnjoj emisiji možete poslušati drugi dio jednog od temeljnih tekstova tog područja, članka "Izvan pogona: Razumijevanje popravaka i održavanja" ("Out of Order: Understanding Repair and Maintenance") autora Stephena Grahama i Nigela Thrifta.

Srijeda, 21.10.2020 16:03

Kim Trogal: Skrb – Stvaranje zajedničkih dobara, stvaranje veza, I. dio

Nastavljamo ciklus autora Frane Petra Zovka koji smo započeli održavanjem, a nastavili temom arhitekture i skrbi u širem smislu. U ovoj emisiji možete poslušati prvi dio eseja "Skrb: Stvaranje zajedničkih dobara, stvaranje veza" autorice Kim Trogal. Esej je izvorno objavljen u knjizi "Socijalna (re)produkcija arhitekture: Politike, vrijednosti i djelovanja u suvremenoj praksi" koju je autorica uredila s Doinom Petrescu, a koju je 2017. godine publicirala izdavačka kuća Routledge.

Srijeda, 28.10.2020 16:03

Kim Trogal: Skrb – Stvaranje zajedničkih dobara, stvaranje veza, II. dio

Ovom emisijom završavamo ciklus autora Frane Petra Zovka koji smo započeli temom održavanja, a nastavili razmatranjem odnosa arhitekture i skrbi u širem smislu. U prethodnim emisijama govorili smo o ljudskom radu, novim tehnologijama i okolišnim implikacijama procesa održavanja, popravljanja i skrbi, predstavljajući teorijska istraživanja i umjetničke radove koji tematiziraju društvene, rodne i klasne odnose koji se tim procesima reproduciraju. U ovoj emisiji možete poslušati drugi dio eseja "Skrb: Stvaranje zajedničkih dobara, stvaranje veza" ("Caring: Making Commons, Making Connections") autorice Kim Trogal. Esej je izvorno objavljen u knjizi "Socijalna reprodukcija arhitekture: Politike, vrijednosti i djelovanja u suvremenoj praksi" ("The Social (Re)Production of Architecture: Politics, Values and Actions in Contemporary Practice") koju je s autoricom uredila Doina Petrescu, a koju je 2017. godine publicirala izdavačka kuća Routledge.


Stvarnost prostora
Stvarnost prostora

HRT – HR 3 — Društvo, umjetnost

Arhitektura, urbanizam, javni prostor, umjetničke akcije u javnom i o javnom prostoru teme su o kojima se govori u emisiji Stvarnost prostora. Urednica: Evelina Turković Autori: Ana Dana Beroš, Tomislav Pavelić, Marko Sančanin, Mira Stanić, Vesna Vuković, Frano Petar Zovko

Najave
Elke Krasny: Arhitektura i skrb

Elke Krasny: Arhitektura i skrb

Srijeda, 30.09.2020. 16:03 - 16:30

Nastavljamo ciklus autora Frane Petra Zovka. Ciklus smo započeli temom održavanja u arhitekturi, a u drugom dijelu bavimo se arhitekturom i skrbi u širem smislu. U današnjoj emisiji možete poslušati ...

Stephen Graham i Nigel Thrift: Izvan pogona – Razumijevanje popravaka i održavanja, I. dio
Srijeda, 07.10.2020. 16:03 - 16:28

Stephen Graham i Nigel Thrift: Izvan pogona – Razumijevanje popravaka i održavanja, II. dio
Srijeda, 14.10.2020. 16:03 - 16:30

Sve najave