Najave: Tumači glazbe

Utorak, 28.05.2019 15:00

Tumači glazbe

"Vespro della Beata Vergine" ("Večernja Blažene Djevice") Claudija Monteverdija, tiskom objavljena godine 1610. omogućuje izvođenje u dvije verzije: bogatijoj s barem petnaest glazbala i znatno skromnijoj koja sadržava samo glazbala kontinua, dakle riječ je o verziji bez koncertantnih instrumenata. Ova se druga inačica izvodi veoma rijetko. Ipak, nedavno je pjevač i dirigent Bruno Boterf sa svojim ansamblom Ludus Modalis snimio upravo tu verziju Monteverdijeva remek-djela. U ovoj će emisiji Boterf govoriti o rijetkim izvedbama odabrane inačice, o učincima reduciranja ansambla te o svojim izborima prilikom realizacije djela. Glazbene ilustracije odabrane su iz prvog djela zbirke a to je oko pedeset minuta glazbe.


Tumači glazbe
Tumači glazbe

HRT – HR 3 — Glazba, kultura

Emisija posvećena uglednim interpretima-glazbenicima, ali i nakladnicima, muzikolozima uz novija diskografska izdanja. Uz tekst autora koji donosi biografske podatke, ali i ulomke iz objavljenih intervjua s glazbenicima .

Najave

Tumači glazbe

Utorak, 28.05.2019. 15:00 - 16:00

"Vespro della Beata Vergine" ("Večernja Blažene Djevice") Claudija Monteverdija, tiskom objavljena godine 1610. omogućuje izvođenje u dvije verzije: bogatijoj s barem petnaest glazbala i znatno skromnijoj koja sadržava samo glazbala ...

Sve najave