Euroclassic Notturno

Euroclassic Notturno

Noćni glazbeni program "Euroclassic Notturno" zajednički je projekt niza zemalja članica Europske radiodifuzijske unije. Glazbu odabire BBC iz arhiva zvučnih zapisa javnih radija uključenih u projekt.

Težište je na raznolikosti u širokom rasponu od rane glazbe do suvremenih djela te od arhivskih snimki s početka prošloga stoljeća sve do najrecentnijih studijskih i koncertnih zapisa, uključujući i snimke čitavih koncerata s vodećih europskih glazbenih festivala.

 

Opširnije informacije i playliste potražite OVDJE.

Posljednje emisije

Treći program — Subota, 21.10.2017 00:00

Euroclassic notturno

U prvom dijelu programa, uz ostalo, poslušajte 4. simfoniju - "Talijansku" Felixa Mendelssohna. U koncertnom dijelu programa, od dva sata, izdvajamo snimku simfonijskog baleta Callirhoë, op. 37 francuske skladateljice Cecile Chaminade u izvedbi Koncertnog orkestra BBC-ja, te snimku Klavirskog koncerta, op. 59 Moritza Moszkowskog u izvedbi pijanistice Janine Fialkowske i Simfonijskog orkestra Kitchener-Waterloo. U završnom dijelu Euroclassica, nakon četiri sata, uz ostalo, na rasporedu je Missa prolationum Johannesa Ockeghema.

Treći program — Petak, 20.10.2017 00:00

Euroclassic notturno

U prvom bloku večerašnjeg programa izdvajamo Drugi gudački kvartet u a-molu Franza Berwalda i Sonatu za dva klavira Francisa Poulenca. U središnjem dijelu programa u dva sata čut ćete snimku recitala češkog pijanista Lukaša Vondračeka održanog u sklopu Međunarodnog Chopinovog pijanističkog festivala u mjestu Duszniki Zdroj u Poljskoj 2016. U posljednjem dijelu programa od četiri sata među ostalim poslušajte Koncert u miksolidijskom modusu za klavir i orkestar Ottorina Respighija te Concertino za obou i puhački ansambl u C-duru Carla Marie von Webera.

Treći program — Četvrtak, 19.10.2017 00:00

Euroclassic notturno

U prvom bloku večerašnjeg programa izdvajamo Violinsku sonatu u G-duru Mauricea Ravela i Dvadestšestu simfoniju u D-duru Josepha Haydna. . U središnjem dijelu programa u dva sata čut ćete Dvorakovu Simfoniju iz Novog svijeta izvedenu na koncertu što ga je Štutgartski radijski simfonijski orkestar pod ravnanjem Rogera Norringtona izveo na festivalu BBC Proms 3. rujna 2014. U posljednjem dijelu programa od četiri sata među ostalim poslušajte Drugi gudački kvartet Virgila Thomsona.

Treći program — Srijeda, 18.10.2017 00:00

Euroclassic notturno

U prvom dijelu emisije poslušajte, Serenadu u f-molu za mali gudački orkestar Lea Weinera i Bachov Koncert u E-duru za čembalo, gudače i basso continuo. Termin s početkom u dva sata donosi koncert Filharmonije iz Monte Carla pod ravnanjem Christiana Vasqueza iz 2011. U posljednjem dijelu programa od četiri sata među ostalim ističemo Koncert u d-molu za rog i orkestar Antonija Rosettija i Missu brevis Zoltana Kodalya.

Najave

Euroclassic notturno

Nedjelja, 22.10.2017. 00:00 - 06:00

U prvom dijelu programa, uz ostalo, poslušajte 6. simfoniju - "Patetičnu" Petra Iljiča Čajkovskog. U koncertnom dijelu programa, od dva sata, izdvajamo snimku koncerta Filharmonije iz Monte Carla pod ravnanjem ...

Euroclassic notturno
Ponedjeljak, 23.10.2017. 00:00 - 06:00

Euroclassic notturno
Utorak, 24.10.2017. 00:00 - 06:00

Sve najave