Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a

Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a

Putem izravnih prijenosa prisustvujemo cijeloj koncertnoj sezoni Simfonijskog orkestra HRT-a koja se održava u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Uz naš Orkestar ugledni solisti i gostujući dirigenti izvode širok repertoar vrhunskih djela svjetske glazbene baštine, kao i djela hrvatskih autora.

Stanka koncerta ispunjena je razgovorima s dirigentom i solistima.

Posljednje emisije

HRT – HR 3 — Četvrtak, 07.06.2018 19:30

Snimka izravnog prijenosa koncerta

Poslušajte izravni prijenos koncerta Majstorskoga ciklusa Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Enrica Dinda iz dvorane Vatroslav Lisinski. Na programu su Koncertna uvertira Borisa Papandopula, 3.Koncert za klavir i orkestar u C-duru Sergeja Prokofjeva i 4.Simfonija u e-molu Johannesa Brahmsa.

HRT – HR 3 — Četvrtak, 24.05.2018 19:30

Emisija 24.05.2018.

Na 10. koncertu Majstorskoga ciklusa Simfonijski orkestar HRT-a će pod vodstvom maestra Mladena Tarbuka, izvesti simfonijsku pjesmu Noć na pustoj gori Modesta Petroviča Musorgskog, Suitu u klasičnom stilu Frana Lhotke, Valcer Mauricea Ravela i novo djelo Koncert za orgulje i orkestar ovosezonskog rezidencijalnog skladatelja HRT-a Silvija Foretića. Solističku dionicu svirat će ovogodišnji laureat nagrade Porin Pavao Mašić.

HRT – HR 3 — Četvrtak, 26.04.2018 19:30

Snimka izravnog priejnosa koncerta

Prijenos koncerta Majstorskoga ciklusa Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije iz dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu možete pratiti 19.30. Na programu su Voda i vatra za Handela, simfonijski hommage Alfija Kabilja, Rapsodija u plavom za klavir i orkestar Georgea Gershwina i 9. simfonija u Es-duru Dmitrija Šostakoviča. Solist je pijanist Matija Dedić, a dirigent Diego Matheuz.

HRT – HR 3 — Četvrtak, 12.04.2018 19:30

Snimka izravnog prienosa koncerta

Izravni prijenos koncerta Majstorskoga ciklusa Simfonijskoga orkestra HRT-a iz velike dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu Jedan od najvećih violončelista današnjice, Mischa Maisky, bit će solist u 2. koncertu za violončelo i orkestar Dmitrija Šostakoviča - djelu koje je Šostakovič napisao za čuvenog Mstislava Rostropoviča, kod kojeg je Maisky krajem 1960-ih godina studirao na Msokovskom konzervatoriju. Izvedbom Passacaglie Krste Odaka obilježit ćemo 130. obljetnicu rođenja skladatelja koji se školovao u Münchenu i Pragu i ostavio dubok trag u razvoju hrvatske glazbe prve polovice 20. stoljeća. U drugome dijelu koncerta očekuje nas izvedba Beethovenove 3. simfonije, Eroice, čime šef-dirigent orkestra, maestro Enrico Dindo, nastavlja niz posvećen izvedbama klasičnog repertoara uz posebnu brigu o zvuku orkestra, te izvedbenom stilu vremena u kojem je djelo nastalo, majstorski ga stapajući sa suvremenim glazbenim senzibilitetom. U stanci koncerta poslušajte razogovore sa solistom i dirigentom. Urednica i voditeljica prijenosa: Gordana Krpan.

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 04.10.2018. 19:30 - 22:00