Po vašem izboru

Po vašem izboru

Format emisije osmišljen je 1959. prema zamisli tadašnjeg urednika Govorno-glazbene redakcije Radio Zagreba Branka Polića, kako bi se najširem slušateljstvu omogućilo da čuje diskografske novitete iz domaće i strane produkcije.

Emisiju uređuju Gordana Grizelj Pogarčić, Dubravko Majnarić, Robert Urlić i Zdravko Ćosić.

Tijekom desetljeća emisiju su, među ostalima, uređivali: Fran Potočnjak, Slobodan Šelebaj, Miljenko Jelača, Maja Sabolić, Nela Barišić, Dražen Vrdoljak, Ante Batinović, Nenad Marjanović Zulim... Već tijekom 1970.-ih emisija gubi prvotni smisao, pa urednici glazbene sadržaje predstavljaju u skladu sa svojim kriterijima i afinitetima. Od 1990-ih emisija se profilira žanrovski s tim da svaki dan u tjednu predstavlja jedan glazbeni žanr, odnosno jednu glazbenu epohu.

Ponedjeljkom emisiju uređuje i vodi Gordana Grizelj Pogarčić u kojoj preslušavamo i ponovno otkrivamo velike značajne i utjecajne, ali ponekad i kultne pa čak i pomalo zaboravljene albume popularne glazbe koje iz ovog ili onog razloga možemo nazvati antologijskim, u širokom vremenskom rasponu od prvog albuma Elvisa Presleya do primjerice prvog solističkog albuma Jacka Whitea.

Utorkom emisiju uređuje Zdravko Ćosić.

Srijedom emisiju uređuje i vodi Dubravko Majnarić u kojoj nas uveseljava zvucima velikih jazz orkestara i njihovim izvedbama popularnimh jazz standarda i evergreena.

Četvrtkom emisiju vodi Tomislav Goluban.

Petkom emisiju uređuje i vodi Robert Urlić, a predstavlja novija pop-rock izdanja sa svjetske glazbene scene. U emisiji je od 2000. do kraja 2015. predstavljeno više od 800 albuma!

 

Posljednje emisije

Prvi program — Petak, 28.04.2017 12:20

Po vašem izboru

Kako se i kod nas posljednjih godina pojavio popriličan broj izvrsnih kantautorica, od Nine Romić, Irene Žilić, Sare Renar do Luce, Lovely Quinces i dr., isto tako s raznih strana svijeta pojavljuju se izvrsne glazbenice kojih, barem nam se čini, nikadanije bilo više. U stvari možda ih je i bilo, no nisu bile toliko eksponirane, o njima se nije previše pisalo i govorilo pogotovo ako su objavljivali za manje ili neovisne diskografske kuće. Posljednjih godina sve se to polako mijenja, ćemu je svakako pridonio i internet, a one su osjetile trunutak u kojem mogu pokazati koliko znaju i mogu. Tijekom godine već smo predstavili nove albume nekoliko izvrsnih, a ne toliko poznatih kantautorica, a danas vam na slušanje nudimo album SOUL SICK tridesetogodišnje amerikanke Sallie Ford.

Prvi program — Četvrtak, 27.04.2017 12:20

Po vašem izboru

"Hard Road To Hoe" je treći album memphiškog Ghost Town Blues Banda. Predvodi ih pjevač i gitarist Matt Isbel. Osim sviranja, bavi se proizvodnjom cigar box gitara. Autor: Tomislav Goluban.

Prvi program — Srijeda, 26.04.2017 12:20

Po vašem izboru

ORKESTAR BILLYA MAYA Američki skladatelj, dirigent, aranžer i trubač Billy, William, May rođen je 1916. u Pittsburgu. U glazbeni je život ušao 1938. i to kao trubač i aranžer u orkestru Charliea Barnetta. 1939. godine pridružio se orkestru Glenna Millera, s kojim je kao trubač proveo vrijeme sve do mobilizacije Millerovog orkestra u Drugom svjetskom ratu. Od 1942. do ranih pedesetih godina pisao je aranžmane za orkestar Alvina Raya i Lesa Browna i 1951. je osnovao vlastiti orkestar izdavši long play ploču pod nazivom "A Band Is Born", koja je postala pravi svjetski "best seller". Bilo je to doba tehnološkog prelaza sa singl ploča na dugosvirajuće ploče. Ključ uspjeha orkestra orkestra Billya Maya bio je u glisandima saksofona i vrlo izraženoj dinamici sekcija truba i trombona. U emisiji slušamo izbor skladbi iz repertoara njegova orkestra.

Prvi program — Utorak, 25.04.2017 12:20

Po vašem izboru

Emisiju smo posvetili pjevaču Marku Novoselu.

Najave

Po vašem izboru

Ponedjeljak, 01.05.2017. 12:20 - 12:55

Predstavljamo američkog, samozatajnog rock izvođača BECKA i album iz 1996. godine pod nazivom "Odelay".

Po vašem izboru
Srijeda, 03.05.2017. 12:20 - 12:55

Po vašem izboru
Četvrtak, 04.05.2017. 12:20 - 12:55

Sve najave