Po vašem izboru

Po vašem izboru

Format emisije osmišljen je 1959. prema zamisli tadašnjeg urednika Govorno-glazbene redakcije Radio Zagreba Branka Polića, kako bi se najširem slušateljstvu omogućilo da čuje diskografske novitete iz domaće i strane produkcije.

Emisiju uređuju Gordana Grizelj Pogarčić, Dubravko Majnarić, Robert Urlić i Zdravko Ćosić.

Tijekom desetljeća emisiju su, među ostalima, uređivali: Fran Potočnjak, Slobodan Šelebaj, Miljenko Jelača, Maja Sabolić, Nela Barišić, Dražen Vrdoljak, Ante Batinović, Nenad Marjanović Zulim... Već tijekom 1970.-ih emisija gubi prvotni smisao, pa urednici glazbene sadržaje predstavljaju u skladu sa svojim kriterijima i afinitetima. Od 1990-ih emisija se profilira žanrovski s tim da svaki dan u tjednu predstavlja jedan glazbeni žanr, odnosno jednu glazbenu epohu.

Ponedjeljkom emisiju uređuje i vodi Gordana Grizelj Pogarčić u kojoj preslušavamo i ponovno otkrivamo velike značajne i utjecajne, ali ponekad i kultne pa čak i pomalo zaboravljene albume popularne glazbe koje iz ovog ili onog razloga možemo nazvati antologijskim, u širokom vremenskom rasponu od prvog albuma Elvisa Presleya do primjerice prvog solističkog albuma Jacka Whitea.

Utorkom emisiju uređuje Zdravko Ćosić.

Srijedom emisiju uređuje i vodi Dubravko Majnarić u kojoj nas uveseljava zvucima velikih jazz orkestara i njihovim izvedbama popularnimh jazz standarda i evergreena.

Četvrtkom emisiju vodi Tomislav Goluban.

Petkom emisiju uređuje i vodi Robert Urlić, a predstavlja novija pop-rock izdanja sa svjetske glazbene scene. U emisiji je od 2000. do kraja 2015. predstavljeno više od 800 albuma!

 

Posljednje emisije

Prvi program — Četvrtak, 23.03.2017 12:20

Po vašem izboru

Albumom "Ske-Dat-De-Dat The Spirit Of Satch", Dr. John je s gostima odao počast Louisu Armstrongu. Pjesme s tog izdanja autorski su odabir Tomislava Golubana.

Prvi program — Srijeda, 22.03.2017 12:20

Po vašem izboru

Urednik, autor i voditelj: DUBRAVKO MAJNARIĆ Woody Herman je rođen 1913. u Milwaukeeu. S glazbom se bavio od osnovne škole i nastupao na koncertima kao čudo od djeteta na klarinetu. Prvi je orkestar osnovao 1936. godine i nazvao ga " The Band That Plays the Blues" - " Orkestar koji svira blues". Orkestar Woodya Hermana djelovao je ukontinuitetu preko pedeset godina i svaka je promjena glazbenika bila nazvana " novim stadom". Za razliku od drugih orkestara takozvane "big band ere" orkestar Woodya Hermana je imao specifičnu sekciju saksofona, koja se sastojala od tri tenor saksofona i bariton saksofona po čemu se njegov zvuk razlikovao od ostalih. Woody Herman je umro 1987. godine a njegov je orkestar pod vodstvom Franka Tiberia dalje nastavio djelovati pod Hermanovim imenom. U emisiji ćemo čuti izbor najuspjelijih skladbi iz bogate diskografije orkestra Woodya Hermana.

Prvi program — Ponedjeljak, 20.03.2017 12:20

Po vašem izboru

U emisiji predstavljamo velikog autora i interpretatora, nedavno preminulog LEONARDA COHENA s albumom "Ten New Songs" iz 2001. godine.

Prvi program — Petak, 17.03.2017 12:20

Po vašem izboru

Amy Macdonald ove se godine javila novim albumom UNDER STARS, koji ćemo preslušati tijekom našeg današnjeg druženja. Iako još nema ni trideset Amy je na sceni već više od deset godina, a već prvim albumom THIS IS THE LIFE iz 2007. skrenula je pozornost na sebe, a sam album je osvojio vrh top lista u čak 11 zemalja, uključujući i Veliku Britaniju. Iako joj slijedeća dva albuma nisu stigla do vrha top liste bila su uspješna dostigavši također milijunske tiraže što joj je donijelo i brojne koncerte i turneje.Novi album UNDER STARS stiže nakon gotovo četvorogodišnje stanke.

Najave

Po vašem izboru

Petak, 24.03.2017. 12:20 - 12:55

Danas preslušavamo PRISONER, album Ryana Adamsa. Ovo je njegov šesnaesti album od dvijetisućite godine kada se iz grupe Wiskeytown otisnuo u solo vode. Ryan je jedan od onih glazbenika koji ...

Po vašem izboru
Ponedjeljak, 27.03.2017. 12:20 - 12:55

Po vašem izboru
Srijeda, 29.03.2017. 12:20 - 12:55

Sve najave