Po vašem izboru

Po vašem izboru

Format emisije osmišljen je 1959. prema zamisli tadašnjeg urednika Govorno-glazbene redakcije Radio Zagreba Branka Polića, kako bi se najširem slušateljstvu omogućilo da čuje diskografske novitete iz domaće i strane produkcije.

Emisiju uređuju Gordana Grizelj Pogarčić, Dubravko Majnarić, Robert Urlić i Zdravko Ćosić.

Tijekom desetljeća emisiju su, među ostalima, uređivali: Fran Potočnjak, Slobodan Šelebaj, Miljenko Jelača, Maja Sabolić, Nela Barišić, Dražen Vrdoljak, Ante Batinović, Nenad Marjanović Zulim... Već tijekom 1970.-ih emisija gubi prvotni smisao, pa urednici glazbene sadržaje predstavljaju u skladu sa svojim kriterijima i afinitetima. Od 1990-ih emisija se profilira žanrovski s tim da svaki dan u tjednu predstavlja jedan glazbeni žanr, odnosno jednu glazbenu epohu.

Ponedjeljkom emisiju uređuje i vodi Gordana Grizelj Pogarčić u kojoj preslušavamo i ponovno otkrivamo velike značajne i utjecajne, ali ponekad i kultne pa čak i pomalo zaboravljene albume popularne glazbe koje iz ovog ili onog razloga možemo nazvati antologijskim, u širokom vremenskom rasponu od prvog albuma Elvisa Presleya do primjerice prvog solističkog albuma Jacka Whitea.

Utorkom emisiju uređuje Zdravko Ćosić.

Srijedom emisiju uređuje i vodi Dubravko Majnarić u kojoj nas uveseljava zvucima velikih jazz orkestara i njihovim izvedbama popularnimh jazz standarda i evergreena.

Četvrtkom emisiju vodi Tomislav Goluban.

Petkom emisiju uređuje i vodi Robert Urlić, a predstavlja novija pop-rock izdanja sa svjetske glazbene scene. U emisiji je od 2000. do kraja 2015. predstavljeno više od 800 albuma!

 

Posljednje emisije

Prvi program — Petak, 23.06.2017 12:20

Po vašem izboru

Kada glazbenik koji je ostavio velik i neizbrisiv trag u povijesti popularne glazbe najavi da će snimiti i objaviti album nakon punih dvadeset pet godina stanke , onda to naravno postane jedna od važnih i bitnih vijesti u glazbenom svijetu i industriji, a najavljeni album svakako jedan od najišćekivanijih albuma godine. Upravo to se dogodilo s legendarnim Rogerom Watersom, rekli bi kreativnom snagom, još legendarnijih Pink Floyda koji je nedavno objavio svoj prvi rock album nakon četvrt stoljeća naslovljen IS THIS THE LIFE WE REALLY WANT. Urednik i voditelj: Robert Urlić

Prvi program — Četvrtak, 22.06.2017 12:20

Po vašem izboru

Kako zvuči blues u pratnji talijanskog orkestra od 40 glazbenika provjerit ćemo na albumu "Mike Sponza & Central European Orchestra" na kojem su kao gosti sudjelovali i hrvatski glazbenici. Autor: Tomislav Goluban.

Prvi program — Srijeda, 21.06.2017 12:20

Po vašem izboru

Urednik, autor i voditelj: DUBRAVKO MAJNARIĆ Najbolji britanski trubač, band leader i skladatelj Kenny Baker rođen je 1921. u Yorku. Polovicom 40.-ih godina ušao je kao vođa trubačke sekcije i aranžer u čuveni orkestar Teda Heatha. Napustivši Heatha vodio je vlastiti ansambl s kojim je nastupao na BBC - u. Snimao je i nastupao u orkestrima Roberta Farnona, Jacka Parnella, Nelsona Riddlea, Bennya Goodmana i Billya Maya. Pred kraj karijere bio je vođa trubačke sekcije u engleskim orkestrima Dona Lushera i London Big Banda Lauriea Johnsona. Umro je 1999. godine. U emisiji ćemo čuti izbor najboljih tonskih zapisa njegovog orkestra.

Prvi program — Petak, 16.06.2017 12:20

Po vašem izboru

Danas ćemo biti u američkom glazbenom okruženju countryja, americane, bluegrassa ili southern rocka. Ovoga puta te zvuke nam donosi velika nashvillska zvijezda, Chris Stapleton u pjesmama sa svog novog, drugog studijskog albuma FROM A ROOM: VOLUME 1. Njegov prvijenac TRAVELLER postigao je ogroman uspjeh postavši, uz Adelin 25, najprodavaniji album u Americi 2015. Chrisu je donio uspjeh, priznanje i brojne nagrade među kojima i Grammyja kojega mu predviđamo i za ovaj drugi album FROM A ROOM : VOLUME 1. Ureddnik i voditelj: Robert Urlić

Najave

Po vašem izboru

Ponedjeljak, 26.06.2017. 12:20 - 12:55

U današnjoj emisiji slušat ćete Eltona Johna.

Po vašem izboru
Srijeda, 28.06.2017. 12:20 - 12:55

Po vašem izboru
Četvrtak, 29.06.2017. 12:20 - 12:55

Sve najave