Po vašem izboru

Po vašem izboru

Format emisije osmišljen je 1959. prema zamisli tadašnjeg urednika Govorno-glazbene redakcije Radio Zagreba Branka Polića, kako bi se najširem slušateljstvu omogućilo da čuje diskografske novitete iz domaće i strane produkcije.

Emisiju uređuju Gordana Grizelj Pogarčić, Dubravko Majnarić, Robert Urlić i Zdravko Ćosić.

Tijekom desetljeća emisiju su, među ostalima, uređivali: Fran Potočnjak, Slobodan Šelebaj, Miljenko Jelača, Maja Sabolić, Nela Barišić, Dražen Vrdoljak, Ante Batinović, Nenad Marjanović Zulim... Već tijekom 1970.-ih emisija gubi prvotni smisao, pa urednici glazbene sadržaje predstavljaju u skladu sa svojim kriterijima i afinitetima. Od 1990-ih emisija se profilira žanrovski s tim da svaki dan u tjednu predstavlja jedan glazbeni žanr, odnosno jednu glazbenu epohu.

Ponedjeljkom emisiju uređuje i vodi Gordana Grizelj Pogarčić u kojoj preslušavamo i ponovno otkrivamo velike značajne i utjecajne, ali ponekad i kultne pa čak i pomalo zaboravljene albume popularne glazbe koje iz ovog ili onog razloga možemo nazvati antologijskim, u širokom vremenskom rasponu od prvog albuma Elvisa Presleya do primjerice prvog solističkog albuma Jacka Whitea.

Utorkom emisiju uređuje Zdravko Ćosić.

Srijedom emisiju uređuje i vodi Dubravko Majnarić u kojoj nas uveseljava zvucima velikih jazz orkestara i njihovim izvedbama popularnimh jazz standarda i evergreena.

Četvrtkom emisiju vodi Tomislav Goluban.

Petkom emisiju uređuje i vodi Robert Urlić, a predstavlja novija pop-rock izdanja sa svjetske glazbene scene. U emisiji je od 2000. do kraja 2015. predstavljeno više od 800 albuma!

 

Posljednje emisije

Prvi program — Petak, 20.10.2017 12:20

Po vašem izboru

Iz Australije nam stiže grupa Angus & Julia Stone čiji ćemo novi studijski uradak pod nazivom SNOW preslušati u današnjoj emisiji. Iako grupa djeluje kao kvartet riječ je o bratsko sestrinskom projektu, duu, koji su starija Julia i mlađi Angus pokrenuli 2006. godine u rodnom Sydneyu. Do sada su objavili tri studijska albuma i što je posebno zanimljivo čak šest koncertnih izdanja u raznim formatima i na raznim medijima. Tijekom godina u Australiji su postali izrazito popularni i hvaljeni, uspjeli su naći svoje mjesto i na američkom i europskom tržištu stigavši na top liste u mnogim zemljama, no ono što im za sada ne ide je neki veći domet u Velikoj Britaniji. Urednik i voditelj: Robert Urlić

Prvi program — Četvrtak, 19.10.2017 12:20

Po vašem izboru

U današnjoj emisiji slušamo izbor pjesama s albuma "Black & White" koji je 1995. objavio sastav usnog harmonikaša Jamesa Harmana. Autor: Tomislav Goluban.

Prvi program — Srijeda, 18.10.2017 12:20

Po vašem izboru

Urednik, autor i voditelj: DUBRAVKO MAJNARIĆ Digitalni orkestar Damira Dičića i Krešimira Hercega je spoj žive izvedbe i računala. U orkestracijama su upotrebljeni virtualno programirani instrumenti koji u kombinaciji sa studijski snimljenim živim izvedbama čine krajnji tonski zapis koji ćemo čuti uemisiji. Kao solisti sudjeluju Boško Petrović vibrafon, Ladislav 2 Laci" Fidri truba, Saša Nestorović tenor saksofon, Julije Njikoš klavir, peter Antonio Soave bandoneon, Bertl mayer usna harmonika i Gudački kvartet Rucner. Autori skladbi su Damir Dičić i Krešimir Herceg.

Prvi program — Utorak, 17.10.2017 12:20

Po vašem izboru

Rajko Dujmić /2.dio/

Najave

Po vašem izboru

Ponedjeljak, 23.10.2017. 12:20 - 12:55

Po vašem izboru prisjećamo se albuma Alicie Keys pod nazivom "Songs in A Minor" iz 2001. godine.

Po vašem izboru
Srijeda, 25.10.2017. 12:20 - 12:55

Po vašem izboru
Četvrtak, 26.10.2017. 12:20 - 12:55

Sve najave