Po vašem izboru

Po vašem izboru

Format emisije osmišljen je 1959. prema zamisli tadašnjeg urednika Govorno-glazbene redakcije Radio Zagreba Branka Polića, kako bi se najširem slušateljstvu omogućilo da čuje diskografske novitete iz domaće i strane produkcije.

Emisiju uređuju Gordana Grizelj Pogarčić, Dubravko Majnarić, Robert Urlić i Zdravko Ćosić.

Tijekom desetljeća emisiju su, među ostalima, uređivali: Fran Potočnjak, Slobodan Šelebaj, Miljenko Jelača, Maja Sabolić, Nela Barišić, Dražen Vrdoljak, Ante Batinović, Nenad Marjanović Zulim... Već tijekom 1970.-ih emisija gubi prvotni smisao, pa urednici glazbene sadržaje predstavljaju u skladu sa svojim kriterijima i afinitetima. Od 1990-ih emisija se profilira žanrovski s tim da svaki dan u tjednu predstavlja jedan glazbeni žanr, odnosno jednu glazbenu epohu.

Ponedjeljkom emisiju uređuje i vodi Gordana Grizelj Pogarčić u kojoj preslušavamo i ponovno otkrivamo velike značajne i utjecajne, ali ponekad i kultne pa čak i pomalo zaboravljene albume popularne glazbe koje iz ovog ili onog razloga možemo nazvati antologijskim, u širokom vremenskom rasponu od prvog albuma Elvisa Presleya do primjerice prvog solističkog albuma Jacka Whitea.

Utorkom emisiju uređuje Zdravko Ćosić.

Srijedom emisiju uređuje i vodi Dubravko Majnarić u kojoj nas uveseljava zvucima velikih jazz orkestara i njihovim izvedbama popularnimh jazz standarda i evergreena.

Četvrtkom emisiju vodi Tomislav Goluban.

Petkom emisiju uređuje i vodi Robert Urlić, a predstavlja novija pop-rock izdanja sa svjetske glazbene scene. U emisiji je od 2000. do kraja 2015. predstavljeno više od 800 albuma!

 

Posljednje emisije

Prvi program — Petak, 18.08.2017 12:20

Po vašem izboru

U današnjoj emisiji slušamo djevojku iz Birminghama , ali ne onog engleskog, nego američkog - Mariju Taylor, koja nam stiže iz ovog grada u Alabami. Riječ je o svestranoj glazbenici koja uz svoju solo karijeru djeluje i kroz duo Azure Rey, ali isto tako nastupa i surađuje sa grupama Bright Eyes i Now It's Overhead. Zapravo Maria je svoju karijeru i započela s Orendom Fink u duu Azure Rey, na samom početku dvijetisućitih, da bi prvi solo album objavila 2005. Album IN THE NEXT LIFE već joj je šesti.

Prvi program — Četvrtak, 17.08.2017 12:20

Po vašem izboru

Lloyd Jones je američki blues gitarist i pjevač koji izvodi inteligentu fuziju funka, rhythm and bluesa i soula. U bogatoj karijeri surađivao je s najvećima, a Charlie Musselwhite, Bonnie Raitt, Taj Mahal, B.B. King, Dr. John i Buddy Guy neki su od njih. Pjesme s albuma "Trouble Monkey", autorski je odabrao Tomislav Goluban.

Prvi program — Srijeda, 16.08.2017 12:20

Po vašem izboru

Urednik, autor i voditelj: DUBRAVKO MAJNARIĆ Dirigent, aranžer i skadatelj Ferdo Pomikalo ( 1915. - 1973.) jedna je od značajnih ličnosti hrvatske zabavne glazbe pedesetih godina. Po završetku Drugog svjetskog rata obnašao je razne dužnosti kao direktor Radio Zagreba, direktor Državnog simfonijskog orkestra ( danas Zagrebačka filharmonija ), predsjednik Udruženja kompozitora Hrvatske i još mnoge druge. Uz spomenute aktivnosti bio je dirigent Radio orkestra Radio Zagreba ( danas Simfonijski orkestar HRT -a) i dirigent u Kazalištu Komedija sve do umirovljenja. Orkestar koji ćemo čuti u emisiji, ostavština je Pomikalovog dirigentskog i aranžerskog rada. Program je orkestriran u dva velika potpourija a sastoji se od 34 skladbe hrvatskoh skladatelja.

Prvi program — Petak, 11.08.2017 12:20

Po vašem izboru

U današnjoj emisiji preslušavamo album BREAK THE HABIT britanske pjevačice i autorice Sophie Barker. Ova četrdesetšestogodišnja Londončanka široj je publici najpoznatija po radu s grupom ZERO 7, no tijekom karijere, koja traje od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća, surađivala je s mnogim poznatim glazbenicima. Tu prije svega mislimo na producente i DJ kojima je, možemo reći, posuđivala svoj glas. Nakon brojnih suradnji i gostovanja napokon se 2006. odlučuje na samostalan rad i objavljuje debitantski solo album, a ovaj novi joj je treći studijski.

Najave

Po vašem izboru

Srijeda, 23.08.2017. 12:20 - 12:55

ALL STARS BIG BAND GENEA HARRISA Jedan od najvećih blues pijanista Gene Harris rođen je 1933. u Benton Harbouru u Michiganu. Svirao je klavir od svoje sedme godine. Nakon sviranja ...

Po vašem izboru
Četvrtak, 24.08.2017. 12:20 - 12:55

Po vašem izboru
Petak, 25.08.2017. 12:20 - 12:55

Sve najave