Po vašem izboru

Po vašem izboru

Format emisije osmišljen je 1959. prema zamisli tadašnjeg urednika Govorno-glazbene redakcije Radio Zagreba Branka Polića, kako bi se najširem slušateljstvu omogućilo da čuje diskografske novitete iz domaće i strane produkcije.

Emisiju uređuju Gordana Grizelj Pogarčić, Dubravko Majnarić, Robert Urlić i Zdravko Ćosić.

Tijekom desetljeća emisiju su, među ostalima, uređivali: Fran Potočnjak, Slobodan Šelebaj, Miljenko Jelača, Maja Sabolić, Nela Barišić, Dražen Vrdoljak, Ante Batinović, Nenad Marjanović Zulim... Već tijekom 1970.-ih emisija gubi prvotni smisao, pa urednici glazbene sadržaje predstavljaju u skladu sa svojim kriterijima i afinitetima. Od 1990-ih emisija se profilira žanrovski s tim da svaki dan u tjednu predstavlja jedan glazbeni žanr, odnosno jednu glazbenu epohu.

Ponedjeljkom emisiju uređuje i vodi Gordana Grizelj Pogarčić u kojoj preslušavamo i ponovno otkrivamo velike značajne i utjecajne, ali ponekad i kultne pa čak i pomalo zaboravljene albume popularne glazbe koje iz ovog ili onog razloga možemo nazvati antologijskim, u širokom vremenskom rasponu od prvog albuma Elvisa Presleya do primjerice prvog solističkog albuma Jacka Whitea.

Utorkom emisiju uređuje Zdravko Ćosić.

Srijedom emisiju uređuje i vodi Dubravko Majnarić u kojoj nas uveseljava zvucima velikih jazz orkestara i njihovim izvedbama popularnimh jazz standarda i evergreena.

Četvrtkom emisiju vodi Tomislav Goluban.

Petkom emisiju uređuje i vodi Robert Urlić, a predstavlja novija pop-rock izdanja sa svjetske glazbene scene. U emisiji je od 2000. do kraja 2015. predstavljeno više od 800 albuma!

 

Posljednje emisije

Prvi program — Petak, 17.02.2017 12:20

Po vašem izboru

Danas ćete slčušati album BREAK THE HABIT britanske pjevačice i autorice Sophie Barker. Ova četrdesetšestogodišnja Londončanka široj je publici najpoznatija po radu s grupom ZERO 7, no tijekom karijere koja traje od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća, surađivala je s mnogim poznatim glazbenicima. Nakon tih brojnih suradnji i gostovanja napokon se 2006. odlučuje na samostalan rad i objavljuje debitantski solo album. Urednik i voditelj: Robert Urlić

Prvi program — Četvrtak, 16.02.2017 12:20

Po vašem izboru

Pjesme s albuma "Blue Light 'Til Dawn" američke pjevačice Cassandre Wilson, autorski je odabrao Tomislav Goluban.

Prvi program — Srijeda, 15.02.2017 12:20

Po vašem izboru

Urednik, autor i voditelj: DUBRAVKO MAJNARIĆ Buddy Bregman jedan je od značajnih predstavnika big band swing glazbe zapadne obale. Rođen je 1930. u Chicagu. Glazbu je studirao na Sveučilištu u Los Angelesu i djelovao je kao aranžer i dirigent u Kaliforniji. Surađivao je s mnogim najvećim umjetnicima u doba procvata glazbene industrije. U njegovom orkestru svirali su Maynard Ferguson, Braća Candoli, Frank Rosolino, Bud Shank, Stan Getz, Bob Cooper, Ben Webster i Andre Previn. Preminuo je u siječnju 2017. godine. U emisiji ćemo čuti izbor najuspješnijih Bregmanovih orkestarcija za nagrađeni diskografski album "Swinging Kids".

Prvi program — Utorak, 14.02.2017 12:20

Po vašem izboru

Emisiju smo posvetili Arsenu Dediću.

Najave

Po vašem izboru

Srijeda, 22.02.2017. 12:20 - 12:55

Urednik, autor i voditelj: DUBRAVKO MAJNARIĆ ORKESTAR ROBERTA FARNONA Uz Oscara Petersona, Maynarda Fergusona, Diane Krall, Roba McConella i Glenna Goulda, Kanada je dala glazbenoj sceni još jednog velikog glazbenika. ...

Po vašem izboru
Četvrtak, 23.02.2017. 12:20 - 12:55

Po vašem izboru
Srijeda, 01.03.2017. 12:20 - 12:55

Sve najave