Po vašem izboru

Po vašem izboru

Format emisije osmišljen je 1959. prema zamisli tadašnjeg urednika Govorno-glazbene redakcije Radio Zagreba Branka Polića, kako bi se najširem slušateljstvu omogućilo da čuje diskografske novitete iz domaće i strane produkcije.

Emisiju uređuju Željko Mesar, Dubravko Majnarić,Tomislav Goluban, Robert Urlić i Zdravko Ćosić.

Tijekom desetljeća emisiju su, među ostalima, uređivali: Fran Potočnjak, Slobodan Šelebaj, Miljenko Jelača, Maja Sabolić, Nela Barišić, Dražen Vrdoljak, Ante Batinović, Nenad Marjanović Zulim... Već tijekom 1970.-ih emisija gubi prvotni smisao, pa urednici glazbene sadržaje predstavljaju u skladu sa svojim kriterijima i afinitetima. Od 1990-ih emisija se profilira žanrovski s tim da svaki dan u tjednu predstavlja jedan glazbeni žanr, odnosno jednu glazbenu epohu.

Ponedjeljkom slušamo emisije iz arhive radija koje priprema Zdravko Čosić.

Utorkom emisiju uređuje Željko Mesar podsjećajući nas na poznate autore i izvođaće domaće zabavne, pop i rock scene.

Srijedom emisiju uređuje i vodi Dubravko Majnarić u kojoj nas uveseljava zvucima velikih jazz orkestara i njihovim izvedbama popularnimh jazz standarda i evergreena.

Četvrtkom je emisija u znaku  bluesa , a  vodi je Tomislav Goluban.

Petkom emisiju uređuje i vodi Robert Urlić, a predstavlja novija pop-rock izdanja sa svjetske glazbene scene. U emisiji je od 2000. do kraja 2017. predstavljeno više od 900 albuma!

 

Posljednje emisije

HRT – HR 1 — Petak, 16.08.2019 12:20

Emisija 16.08.2019.

U današnjih trideset i pet minuta druženja preslušavamo novi album AMIDST THE CHAOS američke kantautorice i glumice Sare Bareilles. Iako možda ne toliko poznata u Europi, Sarah je na sceni već od početka dvije tisućitih i ovo joj je već šesto studijsko izdanje, osim prvog svi ostali albumi su bili među deset na američkoj top listi, a treći KALEIDOSCOPE HEART i na samom vrh, broju 1. Osim toga za prethodne albume je zaslužila i čak sedam nominacija za nagradu Grammy, pa tko zna možda joj je ovaj album napokon i donese. Sara Bareilles i glumi, ali i sklada glazbu za film i kazalište gdje je također vrlo uspješna. Novi album AMIDST THE CHAOS koji slušamo donosi 12 pjesama. Urednik: Robert Urlić

HRT – HR 1 — Srijeda, 14.08.2019 12:20

Emisija 14.08.2019.

Urednik, autor i voditelj: DUBRAVKO MAJNARIĆ Tito Puente čije je pravo ime Ernest Antonio rođen je u New Yorku 1920. u porodici koja se doselila iz Puerto Rica. Diplomirao je na čuvenoj Juilliard School of Music i bio je vrhunski perkusionist, dobar vibrafonist, pijanist i saksofonist, aranžer i skladatelj. Vlastiti orkestar je osnovao 1956.. godine koji je u sastavu imao četiri briljantna trubača, četiri saksofona i udaraljkama proširenu ritam sekciju. Svjetski je poznat kao latino glazbenik zaslužan za afirmaciju mambo i cha cha cha plesova. U emisiji ćemo čuti njegov orkestar, čiji su nastupi bili pravi vatromet latinskih ritmova.

HRT – HR 1 — Petak, 09.08.2019 12:20

Emisija 09.08.2019.

Danas glazbom odlazimo do daleke Australije i slušamo debitantsko ostvarenje A PLACE WE KNEW - Deana Lewisa. Iako je već u tridesetima pred nama je tek prvi album ovog glazbenika koji se glazbom ozbiljnije počeo baviti tek prije nekoliko godina. U stvari inspirirala su ga i na neki način opčinila braća Gallagher iz grupe Oasis čije je koncerte gledao i upijao godinama. Iako, što će te uostalom i čuti, i ne možemo povezati ovo što Dean Lewis radi sa spomenutim dvojcem i njihovom legendarnom grupom, uz gledanje njihovih koncerata i video spotova naučio je pisati pjesme, tako bar on sam kaže. Bilo kako bilo njegov nastupni album A PLACE WE KNEW napokon je objavljen i slušamo ga u današnjoj emisiji. Urednik: Robert Urlić

HRT – HR 1 — Četvrtak, 08.08.2019 12:20

Emisija 08.08.2019.

Vorih Blues Band je bio sastav pokojnog basiste, pjevača i skladatelja Dubravka Vorih. Izbor pjesama s albuma "Blues De Ville" autorski je odabrao Tomislav Goluban.

Najave

Po vašem izboru

Srijeda, 21.08.2019. 12:20 - 12:55

Urednik, autor i voditelj: DUBRAVKO MAJNARIĆ Skladatelj, aranžer, dirigent i kontrabasist MILJENKO PROHASKA rođen je u Zagrebu 1925. godine. Studij glazbe diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Jedan je ...

Po vašem izboru
Četvrtak, 22.08.2019. 12:20 - 12:55

Po vašem izboru
Petak, 23.08.2019. 12:20 - 12:55

Sve najave